Tudi četrti dan predolimpijske regate se je začel s čakanjem. Jadralci so po včerajšnjem dnevu, ko so zaman čakali na veter, pozno popoldan vendarle izpluli na morje in nadaljevali z jadranjem.

V razredu finn so tokrat preizkusili regatno polje Niterói in odjadrali dva plova. Vasilij Žbogar je zabeležil dve deveti mesti in je po petih plovih na osmem mestu. Izolan, katerega glavni cilj predolimpijske regate je spoznavanje razmer, je po vrnitvi na kopno povedal: »Zadovoljen sem, po poškodbi in s staro jadrnico sem blizu najboljšim. Predvsem pa je pomembno, da dobro spoznamo razmere na prizorišču in se v naslednjih mesecih pripravimo na olimpijske igre. Razmere na regatnih poljih so zahtevne glede vetra in toka. Za zdaj še spoznavamo razmere, pred drugimi smo zagotovo eno leto v zaostanku glede tega.« V vodstvu je še vedno Nizozemec Pieter-Jan Postma, na drugo mesto se je povzpel Francoz Jonathan Lobert, tretji pa je Finec Tapio Nirkko.

V razredu 470 so dekleta odjadrala samo en plov na regatnem polju Pai, Tina Mrak in Veronika Macarol sta v cilj prijadrali na četrtem mestu in sta v skupnem seštevku napredovali na enajsto mesto. Veronika Macarol je zadovoljna z včerajšnjim plovom povzela dogajanje na regatnem polju: »Kot včeraj, smo imeli tudi danes zjutraj veter z napačne strani, in sicer s severa, z obale, tako da smo zopet čakali na obali. Ponovno so nam dodelili najbolj oddaljeno polje izven zaliva. Ker je prihajal veter iz smeri obale, je pihalo le v zalivu, na zunanjih poljih pa ni bilo vetra. Zato smo čakali na obrat vetra, nato so nas poslali na morje. Na zunanjih poljih je lepo zapihalo in uspeli smo izpeljati eno regato v vetru, ki je pihal s hitrostjo 10 do 12 vozlov. Startali sva zelo dobro, prvo bojo obrnili kot prvi in vse do zadnje krme vodili. V drugi polovici zadnje krme pa sva prepozno šli v obrat in tako izgubili tri mesta. V cilj sva prispeli kot četrti. Kljub slabi odločitvi tik pred ciljem, kjer sva izgubili vodilno mesto, sva z današnjim jadranjem zadovoljni. To je prva regata v Riu, ki sva jo do zdaj najbolje odjadrali, saj so pogoji izredno zahtevni in se situacija lahko v trenutku obrne.« Na prvo mesto po petih odjadranih plovih sta se povzpeli Američanki Anne Haeger in Briana Provancha, drugi sta Britanki Hannah Mills in Saskia Clark,na tretjem mestu pa sta Kitajki Shasha Chen in Haiyan Gao.

V razredu finn in razredu 470 so jutri predvideni trije plovi, s katerimi bi nadomestili torek, ko so jadralci zaradi pomanjkanja vetra ostali na kopnem.

Vir: JZS.si