V četrtek je zagorelo na italijanski jahti, ki je plula zahodno od Dugega otoka.

Ob 14.15 uri je posadka motorne jahte Laura V, ki meri 21m v dolžino, poklicala na pomoč, ker je na njihovi jahti izbruhnil požar. V času nesreče je bila na jahti 5 članska posadka. V komunikaciji s posadko barke, so ugotovili da je požar izbruhnil, ko so pluli med otokoma Mežanj in Lopata, na zahodni strani Dugega otoka. Zaradi življenjske ogroženosti, je posadka plovilo zapustila na pomožnem čolnu. Noben izmed štirih Italijanskih in enega hrvaškega državljana ni bil poškodovan. Jahta je v tem času prosto plula na poziciji, kjer jo je posadka zapustila. Na lokacijo so napotili gasilsko plovilo, ki je požar pogasila in ga zavarovala pred ponovnim vžigom.

V času nesreče se je na jahti nahajalo preko 1500 l pogonskega goriva. Po uspešnem gašenju so voditelju italijanske jahte naročili komercialno vleko plovila v Sutomiščico.

Kako se preventivno zaščititi pred požaron na plovilu?

Preventivo se lahko pred požarom zaščitite z avtomatskimi gasilnimi aparati, ki se bodo aktivirali, ko bodo prišli v stik z ognjem. S tem boste zavarovali svoje življenje, življenje vaše družine, posadke in svoje plovilo. Izjemno učinkovit in biološko razgradljiv gasilni aparat je PYRoff.

Vse o aparatu si lahko preberete na tej povezavi: PYRoff - gasilni aparat

Gasilni aparat PYRoff lahko naročite na tej povezavi: Naroči PYRoff!



Vir: MMPI, slika je simbolična