Španska ladjedelnica De Antonio Yachts iz Barcelone je mlada ladjedelnica. Ustanovila sta jo Marc de Antonio in Stan Chmielewski leta 2006.

Prvo plovilo, ki sta ga predstavila trgu je bil D23, o katerem smo že pisali (DEANTONIO YACHTS D23). Model D23 je močno izstopal od ostalih plovil na trgu. Moderne, drzne linije, visoko tehnološki materiali, sofisticirana izdelava, optimiran prostor na krovu in še bi lahko naštevali.

V začetku letošnjega leta so iz ladjedelnice najavili, da bodo trgu ponudili štiri nove modele plovil, ki bodo izdelani na osnovi edinstvenega designa modela D23. Najavili so tudi, da bo njihov največji model D43 na trgu še letos. In njihove besede so se uresničili. Na salonu v Cannesu bodo predstavili svoje zaenkrat največje plovilo D43.

D43 je učinkovito moderno plovilo, ki mu lahko brez težav rečemo kar majhna jahta. Ima izjemno veliko prostora in pohvali se lahko z izjemno visoko končno hitrostjo plovbe. Na krmi ima dve veliki sončni ploščadi in veliko sedežno garnituro, kjer lahko udobno namestimo do 12 ljudi. D43 ima trdo streho. Z doplačilom jo lahko izdelajo iz karbonskih vlaken, ali pa je izdelana kot premična streha. Prav tako se lahko odločite za dodatno povečanje strehe preko celotne krme plovila.

Ta 13,3 m dolga jahta je namenjena udobnemu življenju na vodi. V standardni izvedbi ima veliko lastniško kabino, kabino za goste, salon in galerijo. V kolikor boste gostili večje število gostov, jo lahko izdelajo v različici s tremi kabinami.

Notranjost je lahko izdelana v treh različicah. V ladjedelnici jih imenujejo Standard, Sport in Classy. Če pa želite od svoje jahte več, želite, da je »fancy«, potem lahko za vašo opremo poskrbi znani Missoni.

V osnovni različici je D43 opremljen z dvema Volvo Penta D6-370 motorjema. Lahko se odločite tudi za močnejšo različico z dvema Volvo Penta motorjema D9s, ki razvijeta po 575 kW moči in jahto poženeta do 45 vozlov. Kljub temu, da gre za jahto, pa je na voljo tudi z izvenkrmnimi motorji. Kot šibkejšo različico ponujajo 4 Suzuki izvenkrmne motorje z močjo po 250 KM, za tiste, ki uživate v hitri plovbi, pa se lahko odločite za 4 Yamaha motorje z močjo 350 KM. Ali potrebujete 740 ali 1400 KM pa je povsem vaša odločitev.

Tehnične lastnosti:

Dolžina čez vse: 13.3 m
Dilžina vodne linije: 11.2 m
Širina: 4.3 m
Višina: 2.7 m
Ugrez: 0.7m
Št. potnikov: 12 p
Motorji: 2 vgrajena ali 4 izvenkrmni
Osnovna različica: 2x Volvo penta D6-370 Diesel (ali 4 x Suzuki 250KM)
Maksimalna moč: 2x Volvo Penta D9-575 Diesel (ali 4 x Yamaha 350KM)
Rezervoar za gorivo: 1000 L
Rezervoar za vodo: 450 L
Teža: 11,200 kg