V sredo popoldne je zaradi nepazljivosti voditelja, nasedla motorna jahta v zalivu Pokrivenik na otoku Hvar.

Ob 14.27 uri so z motorne jahte Nemo SJ javili, da so nasedli in da obstaja možnost, da se plovilo potopi. Proti zalivu Pokrivenik na severni strani otoka Hvara so nemudoma poslali reševalna plovila.

V času nesreče sta bila na krovu dva avstrijska državljana, 63 letni J.H. in njegova 12 let mlajša soproga. Plovilo sta najela pri hrvaškem čarter podjetju. Ker se je plovilo začelo potapljati, sta ga zapustila in se izkrcala na obalo.

Po prihodu reševalnih plovil na kraj nesreče, so ugotovili, da je plovilo težje poškodovano v dolžini 1,5m. Skozi odprtino je v jahto vdirala voda. Premec plovila je potonil do višine krova. Reševalci so plovilo zavarovali, oba člana posadke, pa so odpeljali v marino Kremik. Lastniku plovila, hrvaškemu čarterskemu podjetju, je Luška kapitanija izdala nalog za zasilno popravilo jahte, njeno reševanje, ter vleko v marino Kaštela, kjer so bo naknadno opravil natančen ogled poškodb.

Proti avstrijskemu voditelju plovila so uvedli prekrškovni postopek zaradi nemarnosti. Ko sta plula ob obali Hvara, je s plovilom upravljal avtopilot. Oba člana posadke sta zaspala in nista preverjala smeri plovbe plovila. Plovilo je zato nasedlo na skale. K sreči sta oba nesrečo preživela brez poškodb.

Vir: MMPI, slika je simbolična