V Haifi v Izraelu se končuje svetovno prvenstvo olimpijskega razreda 470. Za večino posadk je bil danes zadnji dan jadranja, pred deseterico najboljših v ženski in moški razvrstitvi je še jutrišnja regata za medalje.

V vetru, ki je pihal s hitrostjo okoli 10 vozlov so jadralke odjadrale še zadnja dva plova. Tina Mrak in Veronika Macarol sta po slabšem začetku prvenstva z današnjim dobrim jadranjem pridobili kar nekaj mest in svetovno prvenstvo zaključujeta na robu deseterice. V prvem plovu sta odlično jadrali in končali na četrtem mestu, v drugem plovu pa sta zabeležili še 12. mesto in svetovno prvenstvo končujeta na 13. mestu.

Veronike Macarol po današnjem zaključku prvenstva: “Svetovno prvenstvo sva zaključili na 13. mestu. Danes sva zabeležili 4. in 12. mesto. V prvi regati sva orco in krmo dobro odvozili in bili v ospredju, drugo orco in krmo pa sva se preveč ozirali na ostale ter izgubili prednost in zasedli 4. mesto. Drugo regato sva dobro odvozili prvi del orce in bili tudi bolj v ospredju. Ko pa sva se bližali prvi boji, sva se postavili v slab položaj. Preveč sva čakali in se nisva takoj postavili na desni layline. Poleg tega nisva vozili hitro. Preveč sva stiskali ob močnem toku in tako izgubili več mest pri boji. Naslednje krme in tudi orce nisva odvozili kakor znava in tako nisva nič pridobili in končali na 12. mestu. Svetovno prvenstvo je bilo zelo zahtevno zaradi velikega števila jadrnic na liniji in zahtevnih pogojev. Vendar kljub temu nisva odjadrali tako kot najboljše znava. Pri jadranju nisva bili hitri in delali sva tudi taktične napake. Nekako nama ni šlo, vendar se zavedava, da bi lahko boljše jadrali. Jutri že nalagamo kontejner in 19. se vrneva v Slovenijo.”

V najboljšem položaju pred jutrišnjo regato za medalje sta Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar, drugi sta Britanki Hannah Mills in Saskia Clark, tretji pa Francozinji Camille Lecointre in Helene Defrance.

Vir: JZS.si, Foto: Aquazoom / International 470 Class