Ladjedelnica Delphia je predstavila nov model 1150 Voyage, ki bo navdušila vse, ki si želijo elegantnega križarjenja med otoki.

Nova Delphia Escape 1150 Voyage ni le posodobljena različica svoje predhodnice, temveč je močno spremenjena majhna jahta, ki je namenjena vsem, ki bi radi svoje poletne počitnice preživeli v mirni plovbi s stilom.

Nova 1150 je prvi model, ki ima ločen dnevni prostor in spalnice. Salon in kuhinja sta dvignjeni na krov, v podpalubju pa je prostor za relaksacijo in spanje. Salon na krovu ima steklene površine na vseh straneh in je odprt proti krmi s tridelnimi steklenimi vrati. Iz njega imamo 360 stopinjski pogled. Če odpremo vrata salona na krmi, povežemo salon in krmo plovila v prostoren dnevni prostor z obilico svežega zraka. Streha nad salonom je podaljšana in prekriva večino krme na kateri je velika in udobna sedežna garnitura. Krmarjev kotiček je v salonu na desni strani plovila. Ker so vse površine v salonu steklene ima krmar izjemno dober pregled nad plovilom in okolico. Upravljanje s plovilom bo tako enostavno tudi pri plovbi in manevriranju v majhnih pristaniščih. Na premcu plovila je velika sončna ploščad, na katero lahko namestimo blazino za udobno poležavanje na soncu. Na prednjem delu je veliko stekleno okno, ki v prednjo kabino prepušča veliko dnevne svetlobe in svežega zraka. Na levi strani krova, za krmarskim kotička je kuhinja, nasproti pa je dnevni prostor oziroma jedilnica.  Celotna posadka je zato lahko med plovbo skupaj, pa čeprav nekdo upravlja s plovilom, nekdo kuha, ostali pa uživajo v plovbi ali počivajo na sedežni garnituri v salonu ali na krmi.

Levo od krmarjevega kotička je prehod v podpalubje plovila. V notranjosti sta dve prostorni kabini, ki imata vsaka svoj toaletni prostor. Če bomo na krov povabili goste, bomo z lahkoto obdržali veliko mero zasebnosti.

Zaradi značilne zasnove trupa je  Delphia 1150  Voyage izjemno okreten in vodljiv čoln, zaradi majhnega ugreza pa omogoča plovbo in sidranje tudi po predelih, kjer z drugimi motornimi jahtami ali pa jadrnicami ne bi mogli niti blizu. Pod krmno plovila lahko namestimo tri različne motorje glede na potrebe in naše zahteve. Jahta je registrirana v kategoriji B in je primerna za plovbo po morju kakor tudi po notranjih vodah.

Tehnične lastnosti:

Dolžina čez vse: 10,80 m
Dolžina trupa: 9,95 m
Širina: 3,45 m
Ugrez: 0,90 m
Teža: 7000 kg
Motor: 50 KM (vgrajen)
Rezervoar za gorivo: 300,0 l
Rezervoar za vodo: 250,0 l
Rezervoar za črne vode: 160,0 l
Kategorija: CE B – 6

Več informacij o plovilu lahko dobite pri zastopniku Four Winns v Sloveniji, podjetju As Boats d.o.o., Turnerjeva 2, Fram, http://www.as-boats.si/, tel.: +386 2 608 41 41.