Yachtview 360 je edinstven sistem, ki omogoča 360 stopinjski pogled na plovilo.

Sistem Yachtview je bil predstavljen prvič leta 2013, sedaj pa je z vsemi izboljšavami postal nekaj, kar si želi marsikateri lastnik plovila. Yachtview je prvi sistem na svetu, ki omogoča pogled v realnem času na plovilo v radiju 360°. Njegova uporabnost se pokaže predvsem pri manevriranju v pristanišču, seveda je najbolj dobrodošel pri pristajanju. Namenjen je predvsem za plovila dolžine med 13 in 90 m, dobro pa se izkaže tudi na manjših, za večja pa ga je možno prilagoditi po željah kupca.

Sistem je sestavljen iz 4 kamer s širokokotno 170° lečo in digitalnega procesorja. Kamere, ki so nameščene na vseh straneh plovila zbirajo sliko in pošljejo digitalnemu procesorju. Ta podatke obdela in prikaže sliko  na zaslonu naše navigacijske naprave. Sliko lahko prenašamo tudi na eno izmed naših mobilnih naprav kot so iPhone ali Android telefoni, tablice ali namizni računalniki. Za povezavo potrebujemo le Wi-Fi. Končni rezultat obdelave slike s štirih kamer je slika našega plovila in okolice iz ptičje perspektive.

Po statistikah zavarovalnic, prihaja do 60% pomorskih nesreč med manevriranjem v pristanišču. S Yachtview 360 boste imeli pregled nad okolico svojega plovila prav takrat, ko to najbolj potrebujete.

Več na: http://www.yachtview360.eu/