Na jubilejni 20. Uskršnji regati za velike jadrnice, ki je letos potekala na Hvaru, so v razredih Open dominirale slovenske jadrnice, v razredu ORC pa so se slovenske posadke morale sprijazniti s premočjo domačinov.

Jadralci v razredu Open so se pomerili v treh tehničnih plovih in dveh navigacijskih, v razredu ORC pa v šestih tehničnih plovih. Prvi dan regate je pihal zmeren levant, regatnemu odboru pa je uspelo izpeljati le en plov. Naslednja dva dni je organizator v večinoma zmernem severozahodnem vetru izpeljal vse predvidene plove.

V razredu Open Nauta je slavila slovenska jadrnica Krka s Sebastijanom Levstikom, v razredu Open Racer pa Megaenrgija z Urošem Žvanom za krmilom. V razredu Nauta se je na 7. mesto mesto uvrstila še slovenska Sreča, ki jo je krmaril Gorazd Krajnik.

V konkurenci ORC se je na 12. mesto absolutno in 8. v razredu ORC A uvrstila jadrnica Karpo z Dušanom Ušeničnikom za krmilom, mesto za njim 13. in 9. v ORC A pa Sky z Marjanom Kočilo. Zmagovalec v razredu ORC je postal Karlo Kuret z jadrnico One.

Vir: Uroš Žvan, JK Skipper Maribor