Avstralska ladjedelnica Silver Yachts je izdelala novo super jahto s katero lahko iz Avstralije v Evropo priplujete v borih 21 dneh.

Silver Fast je elegantna, luksuzna in učinkovita jahta. Je že četrta jahta te ladjedelnice, ki ima vgrajeno najsodobnejšo tehnologijo za kar najbolj učinkovito rabo goriva. Jahta v dolžino meri 77m. Ima elegantne linije, sodoben design in obliko trupa, ki zmanjšuje porabo goriva. Je polizpodrivna jahta, trup pa je izdelan iz aluminija. Kljub svoji dolžini v širino meri le 10 m. Zaradi svoje vitkosti lahko s hitrostjo 18 vozlov prepluje 4500 nmi. Za plovbo iz Avstralije v Evropo bi tako morali opraviti zgolj en postanek na bencinski črpalki. Za pogon skrbita dva MTU motorja z močjo 2720 KW pri 2000 obratih. Pri polni moči lahko jahto poženeta do hitrosti 27 vozlov, poraba pa bo takrat znašala približno 1400 l/h.

Jahta je zgrajena za 12 gostov, ki so udobno nameščeni v šestih razkošnih spalnicah. Da bo njihova plovba potekala brez težav skrbi posadka, ki šteje med 8 in 16 člani. Jahta ima štiri krove. En krov, ki se imenuje kar lastniški krov je namenjen lastniku. Ima ogromno spalnico, salon, kopalnico za njo in posebej za njega, in lastno sončno ploščad na krmnem delu jahte. Na glavnem krovu so 3 VIP kabine, glavni salon, kino soba, knjižnica, obedovalnica, zimski vrt in prostorna sedežna garnitura na krmi. Krov niže so ostale kabine za goste, vinska klet in masažni salon.

Da se gosti ne bodo dolgočasili, ko bo jahta na sidru, je na jahti ogromna garaža za dva čolna do 7,5 m dolžine in dva vodna skuterja.

Kdo je kupec plovila in ali bo nova lepotica zaplula tudi v Jadran, pa še ni znano.