Danes je Sentinel izdal novo, močno izboljšano različico mobilne aplikacije, ki bo uporabnikom Sentinelovih storitev omogočila še enostavnejšo in bolj intuitivno uporabo.

Razvoju nove mobilne aplikacije so v podjetju Sentinel Marine Solutions namenili skoraj celo leto, pri izboljšavah pa so v največji meri upoštevali uporabniške izkušnje in predloge s strani čarterskih flot in zasebnih lastnikov plovil. Aplikacija nadomešča prvo verzijo, ki je bila v uporabi od Sentinelovega vstopa na navtični trg pred dobrim letom.

Nove ali izboljšane funkcije odpravljajo dosedanje nejasnosti in težave, hkrati pa nova aplikacija ponuja tudi enostavno in intuitivno uporabo. Novosti se bodo najbolj razveselili čarteristi, saj je med najpomembnejšimi izboljšavami prenovljena vstopna stran, ki sedaj prikazuje celoten seznam plovil v floti, ob vsakem plovilu pa so že takoj vidni tudi najpomembnejši podatki - lokacija plovila, status napetosti baterije in poraba interneta. Plovila, pri katerih so aktivna kakršna koli obvestila (zahteve gostov, alarmi, itd.), so sedaj razvrščena na vrhu seznama. Poenostavljeno je tudi upravljanje s senzorji ter količino internetnega prenosa podatkov, ki ga lahko odslej čarteristi odmerjajo sami, omogočeno je tudi enostavno prenašanje Sentinelovih naprav z enega plovila na drugo. Izboljšana je izbira prikaza podatkov iz NMEA2000 instrumentov, nova aplikacija pa lajša tudi delo s kartami in grafi, ki so sedaj na voljo v spremenljivih velikostih.

Več informacij o novi aplikaciji (v hrvaščini)

Marko Pihlar, direktor Sentinel Marine Solutions: “Nova različica aplikacije je predvsem odgovor na zahteve poslovnih uporabnikov in povezuje dva produkta, Sentinel napravo za nadzor plovil in Sentinelov WiFi mobilni ruter. S to rešitvijo utrjujemo položaj na globalnem trgu sledenja in mobilnega interneta za plovila. Tudi lastnikom zasebnih plovil prinaša nova aplikacija pomembne novosti - omogoča namreč dostop do vseh funkcionalnosti, ki jih ponuja njim namenjen Sentinel Boat Monitor, prav tako plod lastnega razvoja."

Vsi podatki iz prve verzije aplikacije se bodo uporabnikom avtomatično prenesli na novo. Za vse tiste, ki si bodo Sentinelovo aplikacijo preneseli prvič, pa je nova, izboljšana različica, na voljo v AppStoru oziroma v Google Play od 7. junija dalje.

Prvih 2 milijona milj

Od vstopa na navtični trg pred dobrim letom Sentinelove naprave skrbno beležijo vsako prepluto miljo. Te se hitro nabirajo in v začetku junija so se združile v okroglo številko - dva milijona preplutih milj na plovilih, opremljenih s Sentinelovimi napravami. To v praksi pomeni približno 20 tisoč tedenskih počitnic. Sentinelove naprave sedaj plujejo po morju in jezerih na Hrvaškem, v Sloveniji, Avstriji, Italiji in na Nizozemskem, nedavno pa je Sentinel vstopil tudi na novozelandski trg.

Sentinel med devetimi najboljšimi startupi v Evropi

Sentinel je pred kratkim uspešno zaključil šestmesečni program pod okriljem pospeševalnika IMPACT. V družbi 434 startupov je bil po zahtevnem izbirnem procesu izbran v elitno družbo devetih najbolj obetavnih startupov v Evropi.

Več informacij o Sentinelovem sodelovanju v pospeševalniku IMPACT