Thomas Nielsen, novopečeni lastnik slovenske jadrnice Seascape 18, gre na epsko jadralsko pustolovščino. Z le 6 metrov dolgo jadrnico bo odplul na Aljasko.

Regata Race to Alaska se bo pričela v sredo, 23.6.2016 v pristanišču Townsend (bližina mesta Seattle, Washington) na zahodno ameriški obali. Cilj regate je v 750 nmi oddaljenem pristanišči Ketchikan na Aljaski. Zaenkrat je na regato prijavljenih 44 jadralcev, ki se bodo potegovali za nagrado v višini 10.000 USD. Potekala bo po hladnih vodah severnega Pacifika. Pluli bodo obali, ki je praktično neposeljena. Regata bo zelo podobna oceanski, vendar z izjemno veliko možnosti trka v katero izmed številnih čeri, ki jih ve tem področju ne manjka.

Thomas Nielsen, se je odločil, da se bo udeležil regate in bo na tej majhni a izjemno hitri jadrnici, plul sam. Njegovo prvo srečanje z jadrnico je bilo šele novembra lani. Ko je jadrnico zagledal na papirju, je takoj dobil občutek, da je to plovilo s katerim, bi se lahko udeležil tako zahtevne regate in jo prejadral sam. Naročil je plovilo in težko čakal dan, ko bo lahko z njim prvič zaplul. Ko ga je opremil in opravil prve plove, je ugotovil, da je sprejel pravo odločitev. Da bo kar najbolje pripravljen za regato, jadra skoraj vsak dan.

Kako se mu bo uspelo kosati s konkurenco različnih plovil vse do 73 čevljev dolgega katamrana bo jasno že konec tega tedna.

Vir: http://www.thinkseascape.com/