V soboto, 17. septembra se je v koprskem akvatoriju odvila regata Burin Yachting Cluba za Pokal Slovenije.

Na regatno polje pred Koprom se je podalo 19 posadk.

Start ob 12:00 uri v vetru 3 vozlov. Tri minute po startu je hkrati z dežjem dvignil tudi veter in narasel na 15 vozlov. Vetrovi različnih jakosti (od brezvetrja do 15 vozlov), so se skupaj z dežjem in tudi soncem menjavali skozi celotno regato in taktikom parali živce.

Absolutni zmagovalci regate in prvo mesto je pripadlo posadki na regatni jadrnici Adriatic Europa s krmarjem Dušanom Puhom. Drugo mesto je pripadlo regatni jadrnici Scorpio 44 s krmarjem Iztokom Krumpakom in tretje uvrščena jadrnica v absolutni razvrstitvi je bila regatna jadrnica Generali s krmarjem Samom Žvanom. Ne pozabimo, da je med potovalnimi jadrnicami zmaga pripadla krmarju Sašu Novakoviču za Mesto Novo mesto.

V razredu ORC je jadrnica Nika in ekipa JK Ljubljana s krmarjem Markom Topičem izkoristila veter ob koncu regate in zmagala pred jadrnico Taia2, ki jo je tudi tokrat krmaril Goran Djordjević.

Pogostitev ob suhomesnatih izdelkih kmetije Roštohar, vinih Rodica, medenega žganja Fer Medica ter sladoledi in ledeno kavo Maxim pokrovitelja Ljubljanskih Mlekarn za vse krmarje in člane njihovih posadk ter uradna podelitev pokalov in nagrad pokrovitelja Crocs je potekala v Taverni v Kopru.

Burin Yachting Club se zahvaljuje vsem jadralkam in jadralcem ter pokroviteljem, ki podpirajo dogodke povezane z jadranjem. Vse jadralke in jadralce vabimo na OPEN Impression Sailing Week regato, ki bo že deseto leto zapored potekala od 03. do 06. novembra 2016 v Biogradu a tokrat ne samo na jadrnicah Elan in za katero je nekaj prisotnih posadk na regati že napovedalo sodelovanje.

Foto: BYC Team