Jadralni klub Pirat iz Portoroža že peto leto zapored, konec oktobra, za mlade jadralce organizira nepozaben »čarovniški« Halloween vikend.  Sončni Portorož (upamo) vas bo pričakal v soboto in nedeljo, 22. in 23. oktobra.

Tudi letos se bodo regate udeležili nekateri najboljši evropski mladi jadralci. Prijavljeni so že optimisti iz Slovenije, Italije, Nizozemske, Avstrije, Madžarske, Slovaške in Češke. Organizatorji so lansko leto zabeležili rekordno število prisotnih. V regatnem polju je bilo preko dvesto mladih jadralcev. Na prvi dve mesti sta se lani uvrstila Slovenca Peter Milivojevič (Jk Jadro) in Daniel Cante (Jk Izola), tretji pa je bil Madžar Arthur del Jonghe (YC Spartacus).

Po regatnem planu je predpisanih šest plovov, če bodo izpeljani vsaj štirje, se bo rezultat najslabšega plova posameznemu jadralcu črtal.

Tudi tokrat bo za organizacijo regate ter za nemoten potek prireditve na kopnem in morju skrbelo vsaj 50 članov Pirata. Mladim jadralcem bodo zagotovljeni tudi najvišji varnostni standardi.

Halloween ragata se že uveljavlja kot najpomembnejši jesenski jadralski dogodek na slovenski obali. To je nov izziv za Jk Pirat, saj že njihova tradicionalna Velikonočna regata šteje med najbolj obiskane regate v Evropi.

Stefano Lusa, JK Pirat Portorož

Vir: JZS.si; Foto: Stefano Lusa