Poletje se je za letos poslovilo, zato imamo nekateri v mislih že nove plane in ideje za sezono 2017. Spodaj si preberite samo par vprašanj in kratkih odgovorov na vsa vaša vprašanja. V kolikor pa želite mnogo več - obiščite informativen spletni priročnik za izbiro ustreznega plovila: www.grandboats.si

Zakaj izbrati napihljivi čoln - gumenjaka?

Glavna prednost vsakega gumenjaka je v napihljivi plovni tubi. Najpomembnejši del vsakega napihljivega čolna je dodatna vrednost: čoln postane 2x širši, kar dodatno poveča stabilnost. Čoln ima tubuse iz več komor, kar mu omogoča izredno plovnost. Zagotavlja vam neverjetno varnost, nosilnost in kapaciteto potnikov. Glavni materiali trupa so lahki in fleksibilni. Čoln je zaradi tega lahek, prenosen in enostaven za shranjevanje ter prevažanje.

Zložljivi čoln ali gumenjak s trdim dnom (rib)?

Zložljivi čolni so glavni predstavniki napihljivih čolnov, ki izvirajo od prvih zložljivih pomožnih čolnov in vojaških gumenjakov. Seveda so moderni  zložljivi čolni konkretno izboljšani: transom za motor, trde podnice, trup v ‘V’ obliki in mnoge druge odlične karakteristike. Vse je odlično, razen enega dela – dno. Dno je mehko! V nekaterih situacijah je to lahko dobro, v nekaterih pa slabo. Mehko dno vam omogoča možnost vožnje po divji obali, brez skrbi, da bi poškodovali trup, saj je le ta mehak. Vsi zložljivi čolni so izredno primerni za nošnjo, kadar so zloženi. Odlično! Vendar… vsak zložljiv čoln sanja o tem, da bi postal gumenjak s trdim dnom: Napihljiv čoln s trdim dnom. Gumenjak RiB je kombinacija napihljivih in konvencionalnih čolnov – je nekje vmes. Gumenjak RiB je poskus kombiniranja vseh prednosti napihljivih čolnov in konvencialnih čolnov in izločitve vseh slabosti.

Kako izbrati pravo velikost čolna? Zložljivi gumenjak ali gumenjak s trdim dnom? Kakšna naj bo max moč motorja?

V kolikor še niste povsem prepričani, kateri čoln bi za vas bil najprimernejši, pa se oglasite v salonu Moto-Nautike v Miklavžu pri Mariboru, kjer vam bo prijazno in strokovno osebje z veseljem predstavilo artikle iz zaloge in pomagalo pri odločitvi. Za vse, ki se raje informirate iz naslonjača, pa prilagamo izredno preprost in informativen spletni priročnik za izbiro ustreznega plovila: www.grandboats.si.

Ne zamudite priložnosti za ugodnejši nakup in izkoristite POSEZONSKO ZNIŽANJE - 15% popust na RiB gumenjake s trdim dnom in 12% popust na zložljive gumenjake.