Marina OneOcean Port Vell v Barceloni je prodala privez za 160m dolgo jahto.

V barcelonsko marino prihaja 160m dolga lepotice. Marina je objavila, da so uspeli prodati privez za superjahto. Lastnik plovila je z marino sklenil pogodbo za dolgoročni najem vse do leta 2036. V marino bo priplula 156 m dolga superjahta z imenom Dilbar.

Marina OneOcean Port Vell je leta 2014 doživela popolno prenovo. 100 mio EUR je investiralo Angleško podjetje Salamaca Group. Od prenove so že zabeležili 85% porast obiskov jaht, ki v dolžino merijo preko 80m in 750% porast jaht ki v dolžino merijo preko 100m. Marina je s prenovo postala privlačna destinacija za superjahte in se pridružila vse večji konkurenci v tem navtičnem segmentu. V Jadranu je leta 2009 v ta segment vstopila marina Porto Montenegro v Tivatu. Finančni vložek v gradnjo marine je prispevala družina Rothschild in podjetje LVMH. Leta 2016 je marino v Črni gori kupil Dubaj. Borba za delež v segmentu superjaht postaja vse bolj neizprosen. S prenovo marine je na trg vstopila marina OneOcean Port Vell in se pridružila marinam tipa Porto Montenegro, Antibes Quai des Milliardaires in marina hercules v Monaku.

Koliko znaša cena za najem priveza za 156 m jahto Dilbar ni bilo javno objavljeno. Zadnja cena, ki je pricurljala v javnost, je bila za najem 80 metrskega priveza. Cena za enako obdobje za 80 m jahto znaša 6 mio EUR. Kolikšna je cena za dvakrat daljšo lepotico, pa si lahko samo predstavljamo.