Michael Müller, Vladimir Zinchenko, Bavaria, Greenline, Neo

Greenline se bo osredotočil na hibridna plovila, linija NEO prodana podjetju Bavaria Yachts.

V skladu z vizijo podjetja Greenline Yachts, da postane in ostane najbolj inovativna in odgovorna blagovna znamka plovil na svetu, so svojo linijo plovil za prosti čas z zunajkrmnim motorjem NEO prodali podjetju Bavaria Yachts.

Ladjedelnica Bavaria Yachts, katero z Greenline Yachts povezuje trden partnerski odnos, je pridobila vse pravice za gradnjo motornih plovil linije NEO, pa tudi vse potrebne kalupe in orodje. S proizvodnjo v svojem obratu v Giebelstadtu bodo začeli septembra 2020.

Michael Müller, Vladimir Zinchenko, Bavaria, Greenline, Neo

Čeprav so bila motorna plovila linije NEO večkrat nominirana za nagrade in vanje družba Greenline še vedno iskreno verjame, je odločitev slovenske ladjedelnice za prodajo koncepta strateška. Slovensko podjetje se v prihodnje namerava še bolj osredotočiti na hibridni pogon, trajnost in odgovorno navtiko. NEO je namreč edini model plovil v trenutnem programu podjetja Greenline, ki ni na voljo kot hibrid.

Hibridne zmožnosti podjetja Greenline še naprej postavljajo nove mejnike na trgu, kar je dejstvo, ki ga je dodatno podkrepila odlična prodaja na Boot Düsseldorf 2020, kjer so 80% sprejetih naročil dobili za plovila, opremljena s hibridnim sistemom H-Drive.

Vladimir Zinchenko, generalni direktor in lastnik SVP Yachts, matičnega podjetja Greenline s sedežem v Begunjah, pravi:

“Izjemno zadovoljni smo, da je naš NEO v Bavarii našel primernega novega lastnika. Še vedno verjamemo v ta projekt in veselimo se že, da bomo videli kako bo Bavaria s svojim znanjem v serijski proizvodnji linijo NEO ponesla na nov nivo. Pri Greenline Yachts smo v preteklem letu izostrili svojo strategijo, da se osredotočimo na alternativne pogonske sisteme in zelene tehnologije, ki podpirajo zamisel o odgovorni navtiki. Tako je šlo pravzaprav za logičen naslednji korak, da najdemo novo ladjedelnico, ki bo nadaljevala zgodbo o uspehu linije NEO."

Michael Müller, Vladimir Zinchenko, Bavaria, Greenline, Neo

Greenline bo linijo NEO prenehal izdelovati marca, nato pa se bo ponudba podjetja ponašala s sedmimi modeli dolžine od 9,99 do 20,8 m, ki bodo vsi na voljo s hibridnim ali popolnoma električnim pogonom.

Michael Müller, generalni direktor Bavaria Yachts, je komentiral:

"V zadnjih letih je tržni segment za dnevne potovalne čolne z zunajkrmnim motorjem močno zrasel, še posebno v ZDA in Evropi, ter bo z rastjo nadaljeval tudi v prihajajočih letih.

Z našim novim dnevnim potovalnim čolnom želimo doseči nove skupine kupcev in tako zaokrožiti naš portfelj modelov. Po zaslugi nakupa koncepta NEO in njegovega nadaljnjega razvoja bomo lahko nov model predstavili še v tem letu.”

Več o plovilih NEO si lahko preberete v članku: Novost: Greenline NEO