Otok Krk

Poletje se hitro bliža, plaže se počasi polnijo, kar nas navdaja z upanjem, da bomo imeli čudovite počitnice. Kvarner je le en korak stran od poletja. Junija so vam na voljo zanimivi pohodi, različne razstave ter odlični kulinarični dogodki. Prepričani smo, da bo kaj od naštetega privabilo tudi vas in vašo družino.

 

KRK FOOD STORY, DO 20.6. 2021, OTOK KRK

Turistična skupnost otoka Krka vas vabi na gastronomsko doživetje z imenom "Krk Food Story". Z lokalnimi izdelki in vrhunskimi tradicionalnimi okusi boste na terasah krških restavracij s pogledom na čudovito naravo otoka Krka lahko okusili jedi in živila tam, kjer so narejena. Raziščite menije polne specialitet otoških proizvajalcev, kajti prav od tu prihajajo najboljši in najbolj sveži okusi.

 

PICASSO-MIRO V OPATIJI, 2.06.-10.10. 2021, OPATIJA

Otok Krk

Opatija, stoletno zdravilišče in elitna turistična destinacija, gosti ekskluzivno razstavo PABLO PICASSO IN JOAN MIRÓ - Prijateljstvo svoboščin (Friendship of Freedoms). Od 2. junija do 10. oktobra 2021 bodo prostori Umetniškega paviljona Jurja Šporerja v Opatiji, odprli svoja vrata ekskluzivni razstavi grafičnih del nekaterih največjih imen v ustvarjalni misli 20. stoletja. - Pablo Picasso in Joan Miró. Več kot 140 originalnih litografij, bakrorezov, lesorezov, gravur, akvatintov, združenih pod naslovom Picasso in Miró: Prijateljstvo svoboščin, bo govorilo o neizogibnosti in lepoti skupnosti, povezanosti, pogumu, bližini in prijateljstvu.

 

MESEC PLAVE RIBE, 1.06.-30.06. 2021, CRIKVENICA

Od 1. do 30. junija 2021, bo v okviru projekta  "Cesta plave ribe", potekal tradicionalni crikveniški Mesec plave ribe ki temelji na bogati ribiški tradiciji. Cel mesec boste lahko uživali v menijih »plave« ribe in sicer v številnih restavracijah in hotelih z oznako „Cesta plave ribe«. Organizirane bodo tudi zanimive brezplačne kuharske delavnice, kjer se boste pod vodstvom izkušenih kuharjev naučili pripraviti plavo ribo.

 

KRK MTB FAMILY STORY, 19.06.-20.06. 2021, KRK, PUNAT

Turistični skupnosti Krka in mesta Punat vam od 19.-20. junija pripravljata edinstveno športno, zabavno in kulinarično prireditev "Krk MTB Family Story", ki spodbuja aktivne počitnice na otoku. Pričakujejo vas vodeni ogledi za družine in rekreativce, na voljo pa bo tudi nekaj za tiste, ki intenzivneje trenirajo. Junija lahko na Krku vsakdo najde kolesarsko zgodbo zase. Pohitite s prijavami, ker je število udeležencev omejeno. On-line prijave do 18.6. 2021.

 

SPREHODITE SE PO BAŠKI IN MALINSKI, OTOK KRK

S sprehodi in nordijsko hojo izkoristite priložnost za spoznavanje Malinske in Baške, njune čudovite narave, bogate kulture ter zgodovine.

 

SPOZNAJTE ARHEOLOŠKE STEZE OTOKA RABA

Iz ideje o muzeju na prostem se je razvil projekt rabske arheološke (T) rase, ki je predstavil približno 30 arheoloških najdišč na otoku Rabu. Nekatera mesta so predstavljena in situ (na izvirnih lokacijah), informacije o nekaterih segmentih te dragocene dediščine pa so na voljo v bližini lokacij ali na razglednih točkah. Te točke so označene na natisnjenem zemljevidu, ki ga je mogoče dobiti v pisarnah turistične skupnosti na Rabu in Loparju.

Foto: Otok Krk