BP Marine, Top Deck

Umetna tikovina ni novost na svetovnem navtičnem trgu. Poznamo jo že več kot deset let. Šele v zadnjem času pa si je pridobila zaupanje in je vedno bolj pogost izbor za zamenjavo dotrajane tikovine na plovilu in še bolj pogost izbor pri novih plovilih.

Zakaj umetna tikovina

Klasična tikovina je izjemno zahtevna za polaganje, vzdrževanje in je bistveno dražja. Kot alternativa se je pojavila umetna tikovina, ki ohranja videz klasične tikovine, ponuja pa bistveno več. Umetna tikovina je izdelana iz trpežnega PVC, ki je obstojen na UV-svetlobi in v slani morski vodi. Zaradi priljubljenega videza klasične tikovine, je tudi umetna tikovina podedovala način polaganja, ki plovilu daje enako razkošen videz. Ima številne prednosti. Je nedrseča podloga, ko je suha ali pa mokra. Ne potrebuje vzdrževanja. Je zelo prijetna na otip in odporna na vinske in podobno trdovratne madeže. Umetna tikovina ima zelo dolgo življenjsko dobo. Je odporna na UV-žarke in ne potrebuje veliko vzdrževanja. Za redno čiščenje potrebujemo le nekaj mila in vodo.

Polaganje je podobno kot pri klasični tikovini. Zaradi fleksibilnosti materiala, je možno prekriti tudi najbolj zahtevne površine in se prilagoditi vsem oblikam posameznih elementov plovila. Površina je spojena s toplotnim varjenjem, zaradi česar deluje izjemno uniformno. Vlaga, voda, mastni madeži in druge tekočine ne prodirajo v notranjost.
Umetne tikovine so na voljo v različnih izvedbah in barvah. Izberete si lahko barvno kombinacijo, ki je najbolj skladna z barvo in stilom vašega plovila.

Za več informacij o materialih, izvedbi in cenah lahko pokličete BP Marine, +386 51 616 566, kjer vam bodo z veseljem svetovali.

BP Marine, Top Deck