Končno smo vstopili v pomlad, ki je za mnoge najlepše obdobje v letu. Prebuja se narava in mi z njo. Kvarner vam v tem času pripravlja obilico lepih doživetij. Na voljo so zanimivi pohodi, različne kolesarske dirke ter odlični kulinarični dogodki, ki so v času špargljev, te z minerali in vitamini bogate rastline, še posebej atraktivni. Prepričani smo, da bo kaj od naštetega privabilo tudi vas in vašo družino.

Zakaj ne bi velikonočnih praznikov praznovali na Kvarnerju? V vsakem od mest vas čakajo zanimiva presenečenja. 

WRC CROATIA RALLY 2022, 23.4.2022

Eno najbolj priljubljenih avtomobilskih tekmovanj na svetu s F1 licenco in največji športni dogodek na Hrvaškem. Tekmovanje je vpisano v koledar Mednarodne avtomobilske zveze (FIA) in koledar Hrvaške avtomobilske in karting zveze (HAKS) ...

Na območju Kvarnerja bodo 23.4. vozili hitrostne izpite, od Gornjega Jelenja do Platka in Grobniškega polja. Na Platku bo tudi Fan Zona.

PO POTEH ŠPARGLJEV, MOŠĆENIČKA DRAGA, 9.4.2022

Turistično-rekreativna druženja na Kvarnerju se tradicionalno začenjajo v Mošćenički Dragi. Četrta izvedba kolesarske vožnje »Po poteh špargljev« vam bo poleg vožnje in spoznavanja kulturnih ter zgodovinskih znamenitosti okolice omogočila uživanje v dobrotah iz divjih špargljev.

Rekreativna kolesarska dirka »Po poteh špargljev« bo v soboto, 9. aprila, v Mošćenički Dragi v okviru Dneva špargljev, pokrovitelj in soorganizator kolesarske dirke pa je Turistična skupnost Občine Mošćenička Draga.

KRK BIKE STORY, OTOK KRK, 16.-17.4.2022

Turistične skupnosti otoka Krka vam pripravljajo edinstveno športno, zabavno in kulinarično prireditev “KRK BIKE STORY”, ki spodbuja aktivne počitnice na otoku. Pričakujejo vas vodeni ogledi za družine in rekreativce in tudi nekaj za tiste, ki intenzivneje trenirajo – v aprilu lahko na Krku vsakdo najde kolesarsko zgodbo zase.

4. ISLANDS MTB, 19.-23.4.2022

Ena izmed najlepših MTB dirk bo potekala po čudovitih kvarnerskih otokih - Krku, Rabu, Cresu in Lošinju. MITAS 4 islands MTB STAGE RACE je gorsko-kolesarska dirka z štirimi etapami, ki se bo začela v Baški, na otoku Krku, 19.4. in končala v Lošinju, 23.4.2022.

PREDSTAVLJAMO RESTAVRACIJO "RIVICA" V NJIVICAH

Restavracija Rivica je zagotovo eden izmed najboljših krajev za uživanje v hrani in pijači na območju Kvarnerja. Ponaša se s skoraj stoletno tradicijo, oznaka "Kvarner gourmet" pa dokazuje, da je ena od kultnih lokacij kvarnerske in hrvaške kuhinje. Njen šef in ustanovitelj Dražen Lesica uspe združiti tradicionalno mediteransko kuhinjo, ki temelji na sezonskih sestavinah, s svetovnimi kulinaričnimi trendi na najvišji ravni. Pridite v Rivico, uživajte v čudovitem razgledu na Kvarnerski zaliv in se prepustite v roke gastronomskih mojstrov.