Po podaljšanem in toplem zaključku poletja na Kvarner počasi prihaja jesen. Za vas so pripravili veliko dogodkov v naravi, kulinaričnih pa tudi kulturnih prireditev. Vremenske razmere so še vedno odlične, zato naredite nekaj dobrega za svoje zdravje in se vključite v zanimive programe.

»MARUNADA«, 7.-23.10.2022, LOVRAN

Ko ulice zadišijo po pečenem kostanju, vemo, da se je začela jesen. Prihaja jesen, čas kostanja in »Marunade« v Lovranu in Lignju, dogodka, ki ga vsak pravi gurman ne sme nikakor spregledati. Dejstvo, da je sloviti “The Guardian” »Marunado« pred nekaj leti uvrstil med deset najboljših evropskih jesenskih kulinaričnih festivalov pa je le še en dodaten razlog za obisk Lovrana v oktobru. Lovranski maroni slovijo kot eni najbolj kakovostnih kostanjev na svetu. Pridite in uživajte v različnih slaščicah iz maronov, odlični hrani in pijači!

»BAŠKA OUTDOOR WEEKEND«, 14.-16.10.2022, BAŠKA

Baška postaja vse bolj priljubljena destinacija za ljubitelje aktivnega načina življenja. Veliko zanimivih športnih dogodkov je že potekalo v Baški, med 14. in 16.10. pa se pripravlja BAŠKA OUTDOOR WEEKEND 2022, ki bo poln aktivnosti za tekače, kolesarje, plezalce in za tiste, ki želijo odkriti Baško na povsem nov način.

"NASCAR GP CROATIA", 28.-30.10.2022., GROBNIK

Kvarner in Hrvaška sta prvič gostila svetovno znano ameriško dirko z dirkalnimi avtomobili leta 2020 . Nekaj ​​dni po koncu dogodka je prišla uradna potrditev, da se bo ta privlačna dirka v naslednjih treh letih vrnila na Grobnik. Avtomotodrom steza na Grobniku, v bližini Reke in Opatije, je edinstvena turistična in športna atrakcija ter infrastruktura velike vrednosti na Kvarnerju, ki beleži obiske svetovno znanih tekmovalcev, moto klubov, pa tudi turistov - gledalcev privlačnih dirk.

CRES & LOŠINJ TRAI WEEKEND", 29.-30.10.2022., CRES LOŠINJ

Izkoristite lepo jesen in preizkusite svojo moč na Cres & Lošinj Trail Weekend-u. To je trail tekmovanje, sestavljeno iz dveh zasebnih etap s tremi težavnimi kategorijami: Challenger, Active in Light. Tekmovanje je odlična priložnost, da naredite nekaj za svoje zdravje in občudujete lepote obeh otokov.