Restaurant Maslina, Rovinj

Restavracija Maslina je v južnem delu Rovinja, le 1 km od marine Rovinj. Velja za eno kvalitetnejših restavracij v mestu. V prijetnem, moderno opremljenem ambientu lahko uživate v tipičnih istrskih dobrotah.

Maslina je gostilna, v kateri vse jedi pripravljajo iz svežih sestavin lokalnega izvora. Jedi so skrbno pripravljene in vizualano privlačne.

Bogat izbor predjedi

Na meniju so številne istrske predjedi in nekaj posebnosti, ki jih ne boste našli drugje. Na meniju je tunin in govej karpačo, solata iz rakovice, kozice na rukoli in domač slavonski kulen, za ljubitelje toplih predjedi pa je na voljo dnevna ali pa ribja juha.

Glavne jedi

Restavracija ponuja bogat izbor rižot in testenin. V stalni ponudbi so sipina rižota, rižota s škampi, pljukanci (domača testenina) z dvema vrstama rakov, testenine s tartufi, gobami in šparglji.

Kot se za istrsko restavracijo spodobi je najbolj bogat izbor morskih jedi. Na žaru pripravljajo ribe iz dnevnega ulova. Ponudba je seveda odvisna od ulova. Med morskimi jedmi ne smemo pozabiti omeniti domač brodet, ki ga pripravljajo po tradicionalnem receptu, brancina s panceto in omako iz špargljev, ribji file v tartufovi omaki in zelenjavo, tunin steak, različne školjke, lignji in mešana ocvrta riba.

Med mesnimi jedmi boste našli različne steake, ki jih pripravijo z različnimi omakami. Na žaru vam z veseljem pripravijo ramstek, biftek ali pa se odločite za steak ploščo za dve osebi, istersko meso na žaru, isterske ali pa slavonske klobase.

Sladice

Za zaključek večerje lahko izbirate med številnimi deserti. Za občutljive nudijo tudi brezglutenske torte.

Ocena

Restavracija Maslina je nedvomno dobra izbira v mestu Rovinj. Obiskovalci so jo na tripadvisorju ocenili s povprečno oceno 4.

Lokacija

Natančno lokacijo restavracije najdete na našem vodniku: Restavracija Maslina, Rovinj, kjer lahko oddate vašo oceno.

Restaurant Maslina, Rovinj