Karneval na Kvarnerju

Božični in novoletni prazniki so za nami in polni optimizma smo zakorakali v novo leto.

Hrvaška je končno vstopila v Schengen in evro območje, zato ni več čakanja na meji in zapletov z menjavo valut. Kvarner  je zdaj veliko bližje kot prej.

Sedaj je čas karnevalov, najbolj zabavnega obdobja v letu, ki ima na Kvarnerju bogato tradicijo. Oblast so prevzele maškare, kurenti so si nadeli zvonce in začeli odganjati zimo ter klicati pomlad. Pustovanje je tisti čas v letu, ko se skrijemo za masko in povemo, kar si mislimo.

MAŠKARE V CRIKVENICI

Že od sobote 7.1. do srede, 22.2. v Crikvenici vas čaka bogat pustni program z veliko pesmi, glasbe in veselja.

Riviera Crikvenica je pripravila posebne ugodnosti in ugodne pakete, letos pa se pod imenom »Vesela pustna skrinja« skrivajo različni popusti v gostinskih lokalih, trgovinah, frizerskih in kozmetičnih salonih.

KARNEVAL NA LOŠINJU

Letos bomo po zaslugi društva "Lošinjski karneval" ponovno spremljali vesele maske na otoku vitalnosti, med 21.1. in 22.2.2023, in kdo ve, morda se odločite, da se zamaskirate in pridružite zabavi!

REŠKI KARNEVAL

Na Kvarnerju bo v naslednjem obdobju vse v znamenju maškar. Peti letni čas, kot ga imenujejo na Kvarnerju, bo letos krajši, a zelo zanimiv, trajal bo od 17. januarja pa do 22. februarja 2023. To bo noro popotovanje izpolnjeno s smehom, veseljem in zabavo. Novo kraljico Reškega karnevala bomo izbrali 20. januarja, otroci bodo imeli svojo povorko 4. februarja, veliko finale, Mednarodna karnevalska povorka pa se bo odvijala 19. februarja.