Pustni čas je, oblast so prevzele maškare, kurenti so si nadeli zvonce in začeli odganjati zimo ter klicati pomlad. Pustovanje je tisti čas v letu, ko se skrijemo za masko in povemo, kar si mislimo.

To je najbolj zabavno obdobje v letu, ki ima na Kvarnerju bogato tradicijo.

REŠKI KARNEVAL

Na Kvarnerju je vse v znamenju maškar. Peti letni čas, kot ga imenujejo na Kvarnerju, bo letos krajši, a zelo zanimiv, trajal bo samo do 22. februarja 2023. To je noro popotovanje izpolnjeno s smehom, veseljem in zabavo. Ne spreglejte veliko finale, Mednarodno karnevalsko povorka, ki se bo odvijala 19. februarja.

VALENTINOVO V OPATIJI

Opatija, ena najbolj romantičnih destinacij v Evropi in med drugim uvrščena med 15 najbolj romantičnih popotniških idej za pare na svetu, letos sprejema zaljubljence s čudovitim vzdušjem, primerno dekoracijo in posebnimi ponudbami.

Opatija pozdravlja mesec zaljubljencev v najbolj romantični izdaji. Valentinovo bomo obeležili z lepo urejenimi parki in obalno promenado, okrašeno s srčki in ljubezenskimi sporočili v številnih jezikih, atraktivnimi koncerti in zanimivimi programi. Ob tem, pa ne bomo pozabili na to kar Opatija vedno ponuja: vrhunsko gastronomijo, sproščujoče tretmaje v sodobnih spa & wellness centrih, čudovite sprehajalne poti, ki vabijo na dolgo bivanje na prostem, neprekosljivo kombinacijo morja in gora, arhitekture, naravnih lepot, sprostitve in zabave.

SPOZNAJTE FRANKOPANE NA RAZSTAVI V POMORSKEM IN ZGODOVINSKEM MUZEJU HRVAŠKEGA PRIMORJA, REKA, DO 20.3.2023

Več kot pet in pol stoletij hrvaške zgodovine si težko predstavljamo brez Frankopanov. Ni pomembne družbene in politične dolžnosti in vloge, ki je ne bi opravljali; bili so knezi, bani, namestniki, bojevniki, privrženci umetnosti in pesniki ter nazadnje politični revolucionarji v iskanju boljšega sveta. Sledili so zakoniki, statuti in druge pomembne civilne listine, zapisane v hrvaškem jeziku z glagolico.

Razstava prikazuje le delček njihove zgodbe, za celotno pa se odpravite po Poteh Frankopanov.

PREDSTAVLJAMO KVARNERSKE RESTAVRACIJE – HOTEL&RESTAVRACIJA KUKURIKU KASTAV

Kukuriku, kot prva restavracija na Hrvaškem, ki je postavila temeljna izhodišča slow-food-a, skrbno vzdržuje in nadaljuje to mizno in kulinarično kulturo in številne vsebine, ki so povezane s tem. Eno-gastro zgodba, ki jo boste izkusili v Kukuriku, dviguje obedovanje na višji nivo in poudarja hedonizem. V njihovi kuhinji se v skladu s filozofijo chefa Nenada Kukurina rojevajo novi recepti prav vsak dan, ker bazirajo na dnevni ponudbi lokalne tržnice in na darovih narave najdenih na področju Kastava, kjer se nahaja restavracija.