Nautika - Zagreb

Navtika se po dveh letih premora končno vrača v polnem sijaju na prireditvene odre in s seboj prinaša vso lepoto in inovativnost navtične ponudbe.

Zagrebški velesejem že tradicionalno od 22. do 26. februarja začenja poslovno leto z najbolj obiskanim sejmom navtike na Hrvaškem.

Priprave na sejem se bližajo koncu in »plavajoči lepotci« počasi prihajajo v naše paviljone. Letošnja Navtika poteka v osmih paviljonih (7, 7A, 8A, 9, 11A, 11d, TP, 10A).

Ne zamudite biti del pomembnega poslovnega dogodka, na katerem se že trideset let srečujejo navtiki in vsi ljubitelji morja in morskih aktivnosti, kjer se srečujejo vsi pomembni navtični subjekti in se dogovarjajo za medsebojno sodelovanje in mreženje ter srečujejo svoje stranke.

Pokrovitelja sejma sta mesto Zagreb in Ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo Republike Hrvaške.

Sejem navtike sledi svetovnim trendom in se po pestrosti navtične ponudbe uvršča med sejme navtike z najbolj popolno ponudbo. Kot tak je zanimiv tako za poslovneže kot širšo javnost, saj ponuja vse na enem mestu; od B2B srečanj navtike do zanimivosti za širšo publiko. Glavni nagradi za obiskovalce sta PEARLSEA 56 – tridnevni najem s skiperjem in MIRAKUL 30 Hardtop – vikend križarjenje z motorno jahto, razlog več za obisk Zagrebškega velesejma.

Čaka vas vrhunska ponudba jaht, gliserjev, čolnov, kajakov, gumenjakov, ladijskih in zunajkrmnih motorjev, opreme za potapljanje, jadranje in druge vodne športe, promocija novih plovil in navtične opreme na hrvaškem trgu, atraktivna razstava navtične fotografije, ter lepi primerki tradicionalnega hrvaškega ladjedelništva, ki izdeluje plovila iz lesa.

Prisotne bodo skoraj vse pomembne domače ladjedelnice, ki so sejem prepoznale kot mesto, kjer hrvaška poslovna odličnost, tradicija in izkušnje, predstavljene v elegantnih čolnih, navdušujejo obiskovalce in bodoče navtike. Najpomembnejše hrvaške ladjedelnice, ki se bodo predstavile na letošnji Navtiki, so:

BRODOGRADNJA PIČULJAN, GRGINIĆ JAHTE, LEIDI, TERRA NAUTA, PEARL SEA, ARBA, BURA BRODOVI, BARRACUDA, BRODOGRADNJA MARUŠIĆ ...

Predstavila se bodo tudi številna atraktivna plovila tujih proizvajalcev: BENETEAU, SAXDOR YACHTS, SEA RAY, JENNEAU, SESSA MARINE, RANIERI, KARNIC, PRINCE, DRAGO BOATS, QUICKSILVER, KAREL BOATS, HIGHFIELD ...

Nautika - Zagreb

V četrtek, 23. februarja, bosta na odru v dvorani med paviljonoma 10A in 11A Zagrebškega velesejma gostovala »zlata« veslača brata Martin in Valent Sinković.

V paviljonu 9 bo vsak dan potekala delavnica za popravila sup desk in napihljivih kajakov, mini tečaj »Kako sami popraviti sup desko ali kajak«.

Iz strokovno podprtega programa, ki se dnevno dopolnjuje, izpostavljamo Srečanje mladih gospodarstvenikov v navtiki, ki ga organizira Misli More.

Pozornost obiskovalcev bodo zagotovo pritegnili elegantni primerki tradicionalnega hrvaškega ladjedelništva, ki izdeluje lesena plovila Neretvanske ladje in čete v organizaciji Društva dediščina Neretve Opuzen. Med drugim bodo organizirali razstavo na temo »Ladje in posadka na Neretvi«, predstavitev filmov »Sinovi in ​​hčere neretvanskih gusarjev« in »Neretvanski maratonci«, okroglo mizo na temo vključevanje ladij v celinske regije ter predstavitev vloge ladij v življenju neretvanske regije z navezo na foto safari.

Cena vstopnice je 5 evrov, cena vstopnice za dijake, študente in upokojence pa 3 evre. Delovni čas je od 10. do 19. ure, razen ob nedeljah, ko je sejem odprt do 18. ure.

»JADRANJE, ODKRIVANJE, ŽIVLJENJE« je že vrsto let vodilo sejma Navtika, zato vas vabimo, da skupaj zajadramo po Navtiki 2023 v obojestransko zadovoljstvo.

Več informacij najdete na spletu in družbenih omrežjih Zagrebškega sejma.

Veselimo se srečanja z vami!