Tako kot je potrebno enkrat letno poskrbeti za tehnični pregled, novo registracijo avtomobila in njegovo zavarovanje, enako velja za plovila. Tehnična brezhibnost in opremljenost plovila ne pomeni zgolj večje varnosti za vas, vašo družino in prijatelje, ampak tudi za vse ostale udeležence v navtičnem prometu.

Obveznost pregleda in njegova pogostost je odvisna od vrste plovila in namena uporabe. Osnovni pregled morajo opraviti vsa plovila pred njihovim prvim vpisom. Izvzeta so plovila, ki spadajo k drugim plovilom in čolni krajši od 3 metrov (razen če moč motorja ne presega 3,75kw). 

PREGLED PLOVILA MORATE OPRAVITI NAJMANJ VSAKIH 5 LET

Periodično se opravljajo redni pregledi čolni takole:

  • Za osebno rabo vsakih 5 let
  • Za čolne za gospodarsko rabo vsaki 2 leti
  • Javni prevoz oseb – 1 leto

KDAJ POTEČE REGISTRACIJA?

Na vpisnem listu svojega plovila lahko vedno preverite, do kdaj vam velja plovno dovoljenje oziroma kdaj boste morali opraviti naslednji redni pregled čolna.

KDO LAHKO OPRAVI PREGLED ČOLNA?

Če imate plovilo krajše od 12 m, vam lahko pregled opravi Uprava Republike Slovenija za pomorstvo ali pooblaščen klasifikacijski zavod, pregled daljšega plovila pa vam lahko opravi samo pooblaščen klasifikacijski zavod.

KJE LAHKO OPRAVIM REDNI PREGLED PLOVILA?

Uprava Republike Slovenije za pomorstvo opravlja preglede čolnov, dolžine do 12 m, na svojem sedežu v Kopru in njenih izpostavah v Izoli in Piranu, kar pomeni, da je lahko logističen zalogaj tudi precej drag.

V kolikor prihajate iz štajerskega dela Slovenije in okolice, imate v naslednjih mesecih možnost, da prihranite stroške s prevozom plovila na Obalo, saj podjetje MOTO-NAUTIKA d.o.o. iz Miklavža na Dravskem polju pri Mariboru, v sodelovanju z Upravo Republike Slovenije, organizira SKUPNE PREGLEDE PLOVIL.

KDAJ?

  1. marec 2023 (sreda), od 10.00 do 14.00
  2. april 2023 (sreda), od 10.00 do 14.00
  3. maj 2023 (sreda), od 10.00 do 14.00

LOKACIJA

Ptujska cesta 63, Miklavž na Dravskem polju (Prodajni center Moto-nautika)

KAKO LAHKO REZERVIRAM TERMIN?

Preko emaila: tajnistvo@moto-nautika.com

POHITITE S PRIJAVAMI, KER SE TERMINI HITRO POLNIJO!!!