Kvarner

Pomlad se nam počasi, a zanesljivo bliža, prebuja se narava in mi z njo. Vse pogosteje nam pride na misel morje. Eno od najbližjih je na Kvarnerju. Vabijo vas Opatija, Crikvenica, Krk, Lošinj, Cres, Rab, Reka, Vinodol, Gorski kotar. Kvarnerski turistični delavci že prenavljajo hotele, kampe in pripravljajo številne zanimive dogodke.

"KRK BIKE STORY", 15.-16.4.2023

Otok Krk je popolna oaza pozitivne energije in na dosegu roke, tako za tiste, ki se želijo sprostiti, kot za ljubitelje aktivnih počitnic. Najlepša kolesarska zgodba na otoku, "Krk Bike Story", združuje aktivnost, naravo in kulinarično ponudbo v dveh kolesarskih vikendih.

IXS EUROPEAN DOWNHILL CUP LOŠINJ, 14.4.-16.4.2023, LOŠINJ

Ekstremna kolesarska dirka z 1,8 km dolgimi stezami in razglednimi točkami zagotovo zveni zanimivo vsem ljubiteljem kolesarstva in ekstremnega športa. Sicer je ekstremno kolesarsko tekmovanje ali spust „Downhill“ nastalo pri poletnih treningih slovenskih kolesarjev. Pridite na Lošinj, saj vas tu pričakujejo kolesarski vikendi, dišeče sredozemske steze otoka vitalnosti z edinstvenim pogledom ter zanimive ovire gozdnih poti!

"WRC CROATIA RALLY", 20.4.-23.4., ČAVLE

Eno najbolj priljubljenih avtomobilskih tekmovanj na svetu in največji športni dogodek na Hrvaškem. Tekmovanje je vpisano v koledar Mednarodne avtomobilske zveze (FIA) in koledar Hrvaške avtomobilske in karting zveze (HAKS).

"MITAS 4 ISLANDS MTB STAGE",18.-22.4.2023, KRK,RAB, CRES, LOŠINJ

Ena izmed najlepših MTB dirk bo potekala po čudovitih kvarnerskih otokih - Krku, Rabu, Cresu in Lošinju. MITAS 4 islands MTB STAGE RACE je gorsko-kolesarska dirka z štirimi etapami, ki se bo začela v Baški, na otoku Krku, 18.4. in končala v Lošinju, 22.4.2023.

DNEVI ŠPARGELJ, 1.-30.4.2023 LOVRAN

Na pobočju Učke v aprilu uspeva divji špargelj, okoli katerega se je z leti razvila prava gastronomska scena. Gostinci Lovrana v aprilu ponujajo različne specialitete na osnovi te divje rastline, spretnost pa sega tudi do sladic. Glavna atrakcija tega festivala je enodnevna zabava, na kateri se pripravi omleta iz 1000 jajc, 30 kilogramov špargljev in pancete, t.i. fritaja v veliki padeli, ki bo 15.4.2023. Ta gastronomski dogodek spremlja kulturno-umetniški glasbeni program.