Malinska, Krk

Kvarner je le en korak stran od poletja. V mesecu maju so na voljo zanimivi pohodi, različne kolesarske dirke ter odlični kulinarični dogodki. Prepričani smo, da bo kaj od naštetega privabilo tudi vas in vašo družino. Naredite nekaj za svoje zdravje in obiščite Kvarner ter naše prijetno podnebje.

Naredite nekaj za svoje zdravje in obiščite Kvarner ter naše prijetno podnebje.

 

SPOZNAJTE DUBAŠNICO, DO 28.5.2023, MALINSKA

V pomladnem obdobju vas na območju občine Malinska-Dubašnica pričakujejo številne kulturne, gastronomske in športne prireditve. Tudi letos Turistična skupnost v sodelovanju s Športno rekreacijskim klubom Gorovo organizira serijo nordijskih hoj v okviru projekta »Spoznajmo Dubašnico« skozi nordijsko hojo in pohodništvo, ki je bil zasnovan kot simbioza zdravega načina življenja in seznanjanja udeležencev z bogato zgodovino kraja.

 

"EXPERIENCE CRIKVENICA", DO 14.5.2023, CRIKVENICA

Poiščite svojo najljubšo zgodbo v Crikvenici, kjer bodo pomladne barve s »Experience Crikvenica (Health & Outdoor)« še lepše. Ta zanimiv projekt Turistične skupnosti mesta Crikvenica bo povezoval zdravje, aktivnosti in rekreacijo na svežem zraku, gastronomijo in druženje vseh generacij.

 

"CRNA OVCA", 19.-21.5.2023, BAŠKA

Škoda bi bilo zamuditi koncerte, pohode, številne delavnice za otroke in odrasle, odlično likovno razstavo, zanimivo predavanje, športne aktivnosti ... in seveda, jagnjetino, posebno darilo za vsako brbončico.

 

FESTIVAL LOŠINJSKE KUHINJE; DO 31.5.2023, LOŠINJ

Posebno gastronomsko zgodbo lahko doživite na 15. Festivalu lošinjske kulinarike, ki traja vse do 31. maja, in, ki je posvečen posebnostim otoka Lošinja: bogati in raznoliki lošinjski flori ter tradicionalnim ribjim in mesnim jedem. Festival se začne s predstavitvijo vseh udeležencev, ki na trgu Malega Lošinja predstavijo specialitete, pripravljene iz živil in začimb, značilnih za lošinjsko področje in podnebje. Vsekakor poskusite in si rezervirajte svoje mesto ter uživajte v menijih tradicionalne lošinjske kuhinje.

 

Malinska, Krk

"CRES NA PIJATU", DO 4.6.2023, CRES

Obiščite otok Cres do 4. junija in spoznajte vrhunsko lokalno hrano, uživajte v creški jagnjetini in siru, vodenih ogledih oljčnih nasadov in čebeljih oaz, degustaciji tradicionalnih slaščic in vrhunskih morskih dobrot! "Cres na pijatu" je nov projekt Turistične skupnosti mesta Cres, katerega cilj je promocija vrhunske lokalne hrane, s katero je otok bogat, ter bogate ponudbe creskih restavracij in konob.