Ranieri NEXT 285 LX

Na letošnji Internautici, ki za začne v četrtek 18. maja 2023 bo spet pestro. Na posebej urejenem sejemskem prizorišču v Marini Portorož se bodo vnovič zbrali strokovnjaki in navtični navdušenci, da bi uživali na naši največji razstavi navtike. Med njimi bo tudi domače podjetje Moto-Nautika, ki bo tokrat na najpomembnejšem jadranskem navtičnem sejmu predstavil kar tri različne prestižne navtične znamke. Posebno pozornost pa bo prav gotovo pritegnilo njihovo prestižno testno plovilo Ranieri International NEXT 285 LX z dvema izvenkrmnima motorjema Yamaha F300!  

Gre za 8,5 metrov dolgo in 3 metre široko luksuzno plovilo pri čemer LX pomeni »Luxury«. Ranieri cilja na to, da se luksuz izraža tudi na tehnološkem področju, ter da to kar ponuja 285 LX, lahko ponudi samo par plovil v tem rangu velikosti.

Ranieri NEXT 285 LX

Trup, okrašen z elegantno in podolgovato črno zasteklitvijo s tremi odprtinami na vsaki strani, se precej izrazito razvija v višino, zaradi česar dobimo občutek, da je bivalnost pod palubo izjemna. Dolžina 8,5 metrov in širina skoraj 3 metrov je več kot dovolj, da potniki hitro spoznajo, da to ni navaden »Sundeck« model, ampak plovilo z izjemnim in prostornim udobjem, dizajnirano takom, da komfortnosti ne ponuja samo zunaj, temveč tudi pod palubo, kjer se nahaja prostor za spanje in sprostitev ter wc s kopalnico. Podpalubje pa sestavljata dve ločeni kabini, ki lahko sprejmeta do 4 osebe.

Ranieri NEXT 285 LX

Na palubi je odličen izkoristek prostora za druženje v zadnjem delu, kjer zraven fiksne sedežne klopi lahko pridobimo dodatne sedeže z zložljivimi sedišči levo in desno ter v sedežni konzoli, ki jih enostavno zložimo v stranice čolna. Na ta način dobimo sedežne prostore iz vseh 4 strani mize . Velik in prijeten dnevni prostor sprejme 6 do 7 oseb. V popolnem udobju, opremljen z zložljivo električno mizo, ki se z nastavitvijo na isto višino krmnega kavča in tremi vrtljivimi sedeži (dva ob straneh in eden pod zunanjo kuhinjsko nišo) spremeni v edinstveno sončno teraso. Zraven komfortnega zadnjega dela ima priročno kuhinjo v krmarski sedežni konzoli z umivalnikom in štedilnikom. Hladilnik je smiselno nameščen iz sprednje strani, da ne moti obiskovalcev okoli mize in do popolnosti zapolni sedežno konzolo.

 

Notranjost: veliko prostora tudi po višini

Ranieri NEXT 285 LX

Z odpiranjem drsne lopute s temnim steklom se spustimo v spodnjo palubo, ki ne razblini pričakovanj, ki jih predlaga širina trupa. Kabina s prefinjenim dizajnom je res prostorna in z dobrim prostorom za glavo, tako da nam sploh ni treba upogniti hrbta, da bi stali v jedilnici.

Glavno kabino, v kateri prevladuje zakonska postelja je, zahvaljujoč osrednji ročno dvižni mizi, mogoče spremeniti v dnevni prostor.

Stranišče, ki se nahaja na desni strani, je opremljeno z WC-jem in ličnim umivalnikom. VIP kabina je nameščena tik za dostopnimi stopnicami. V primerjavi z Next 240 SH je ta kabina višinsko bolj prostorna in lahko sprejme goste v popolnem udobju.

Ranieri NEXT 285 LX je rezultat nenehnega truda, ki ga podjetje Ranieri International vlaga v poglobljeno študijo najsodobnejših materialov in najnaprednejših proizvodnih tehnik v kombinaciji z izpopolnjenim dizajnom in izpopolnjenim slogom. Končni rezultat pa so eleganca, komfortnost in odlična zmogljivost, zato ne zamudite letošnje Internautice v Marini Portorož in si plovilo oglejte v živo, ter se morda z njim celo zapeljete po domačih valovih.

VEČ INFORMACIJ: https://www.moto-nautika.com

Za vsa ostala plovila in informacije so vam na voljo strokovno usposobljeni svetovalci preko emaila: prodaja@moto-nautika.com, ali preko telefonske številke 00386 31 300 205.

Vabljeni tudi na ogled celotne aktualne zaloge plovil na naslovu: https://moto-nautika.com/zaloga-plovil/