Viteške Večeri, Rab

Mnogi med vami bi se strinjali, da je junij najlepši mesec, saj se z njim začne poletje in vse poletne radosti. Kvarner vam seveda tudi v juniju ponuja vsega po malo – prekrasne plaže, zabavno-kulturne dogodke, odlično kulinariko in še veliko več.

"POLETJE NA GRADINI", 17.6.-1.9.2023, REKA

Dogodek, ki skozi glasbo, besedo in gibanje vsako poletje oživi čarobni prostor »Gradine«. V vseh treh poletnih mesecih imajo obiskovalci Reke in Kvarnerja priložnost, da sodelujejo v raznolikem kulturnem in zabavnem programu, ki gosti številna znana imena glasbenih in igralskih odrov.

"RETROPATIJA", 22.-27.6.2023, OPATIJA

V četrtek, 22. junija se začenja zabava posvečena modi, glasbi in življenskemu stilu “zlatih desetletij” dvajsetega stoletja RetrOpatija 2023. Program bo potekal po celi Opatiji, v številnih hotelih in trgovinah, ki se bodo s svojo ponudbo vklopili v edinstveno atmosfero RetrOpatije.

"KANTUNI", 22.-27.6.2023, RAB

Veliko je razlogov, da se nam pridružite na Rabu, kjer vas na vsakem "kantunu" čakajo posebej oblikovani prostori in edinstvena atmosfera, vrhunski izvajalci in nepozabna doživetja, ambientalna dekoracija, okusni prigrizki in osvežilni požirki. Skratka: avtohtono in posebno, najboljša urbana zabava!

POLETNI KARNEVAL, 29.6.-1.7.2023, NOVI VINODOLSKI

Mednarodni poletni karneval v Novem Vinodolskem se že tradicionalno odvija v začetku julija. V karnevalski paradi, ki gre skozi celotno mesto, sodeluje več kot 3000 mask vseh starosti, od najmlajših do najstarejših. Po koncu parade pa se prava zabava z glasbo v živo in fantastičnim vzdušjem šele začne.

"VINODOLSKI POLETNI VEČERI", 30.6.-26.8.2023, VINODOL

Vinodolski poletni večeri so prireditev, ki jo organizira Turistična skupnost Vinodolske občine skozi celo poletje. Cilj tega dogodka je promovirati Vinodolsko dolino, občinstvu ponuditi vrhunske umetniške dogodke z namenom podaljšanja turistične sezone in opozoriti javnost na Vinodolsko dolino. Oživiti želijo tudi stare frankopanske utrdbe v Bribirju in Driveniku, cerkve v Vinodolu in Klovićevo hišo v Grižanah ter s tem prispevati k uveljavitvi ljudskih vrednot Vinodola.