Kvarner

September je tu, a poletja še ni konec. Mogoče je še lepše, ker ni tako vroče, ni gneče, cel Kvarner pa vam ponuja številne festivale, gastronomske dogodke, možnosti za uživanje v naravi na kolesu, tek ali sprehod.

Poslovimo se od poletja z uživanjem v naravi in se napolnimo z energijo za obdobje, ki sledi.

»BAŠĆANSKO LJETO«, BAŠKA, OTOK KRK, DO 30.9.2023

Poleg tradicionalnih poletnih prireditev, kot sta Ribiški dan in "Baška International Guitar Festival", je Turistična skupnost občine Baška za konec poletja pripravila program razdeljen na več kategorij: Večeri klapskih pesmi, Glasbeni večeri pod zvezdami, Poletna noč na rivi, Poletno bivanje, Aktivno poletje v Baški, Znani igralci v Baški ter gostujoče razstave v Galeriji Zvonimir in številni drugi dogodki.

FESTIVAL »LOSINAVA«, OTOK LOŠINJ, DO 16.9.2023

Do 16. septembra poteka festival »Losinava«, posvečen bogati pomorski in ladjedelniški tradiciji otoka Lošinja z namenom ohranjanja, revitalizacije in turistične valorizacije bogate pomorske dediščine.

»MESEC MODRE RIBE«, CRIKVENICA, 15.9.-15.10. 2023

V Crikvenici septembra in oktobra poteka tradicionalna prireditev "Mesec modre ribe", povezana s projektom »Cesta modre ribe«, ki ga je zasnovala Turistična skupnost mesta Crikvenica po navdihu bogate ribiške preteklosti tega kraja. Razvajajte svoje brbončice s kreativnimi meniji v izbranih restavracijah ter uživajte v dobri glasbi in številnih zanimivih dogodkih na prostem.

DNEVI JESENSKIH SADEŽEV V GORSKEM KOTARJU, 16.9.-8.10.2023

Če ste pravi ljubitelj narave, septembra in oktobra ne zamudite obiska Gorskega Kotarja. Gostitelji pripravljajo zanimive dogodke, kjer se boste lahko okrepčali z domačimi pridelki in jesenskimi sadeži – slivami, hruškami, jabolki, sirom in medom, se udeležili gastronomskih dogodkov in aktivnosti v naravi ter se odlično zabavali.