Dubrovnik

V objemu zimske čarobnosti se Dubrovnik vsako leto prelevi v pravljično destinacijo, ki vabi obiskovalce, da odkrijejo njegove lepote tudi pozimi. Deseta izvedba Dubrovniškega zimskega festivala je odličen recept kako lahko obmorsko mesto postane osupljivo prizorišče za zimska praznovanja. Od glasbenih spektaklov do kulturnih doživetij, od okusov odlične praznične kulinarike in do čarobnosti Straduna. Raziščite kako Dubrovnik pozimi očara in ustvari nepozabne trenutke v srcih obiskovalcev. 

Dubrovniški zimski festival

Zimska pravljica v Dubrovniku ne pozna meja, saj mesto postane prizorišče pravega zimskega doživetja ob prihodu hladnejših dni. 10. Dubrovniški zimski festival vabi k izjemni kulturni poslastici. Zakaj je Dubrovnik popolna destinacija za praznično razvajanje in kako se mesto prelevi v pravo čudo v zimskem času?

Vstopite v novo leto s spektakularnim novoletnim praznovanjem, na katerem boste lahko uživali ob glasbi legendarnega regionalnega superzvezdnika Zdravka Čolića. Festival obljublja več kot 20 glasbenih koncertov, postavljenih ob raznolikih mestnih kulisah. Doživite preobrazbo mesta s svežimi vizualnimi elementi, bleščečimi okra Festival ustvarja bogato praznično vzdušje z glasbo, zabavo, kulinariko in aktivnostmi za otroke. Organizatorji obljubljajo, da bodo obiskovalce popeljali v čaroben december. Božičkova prisotnost s Finske bo dodatno napolnila december z magičnim vzdušjem in otroškim navdušenjem. Dubrovnik z nestrpnostjo pričakuje obiskovalce, tako domače kot tiste od daleč.

Lokalna gledališča in galerije bodo oživela s predstavami, razstavami in dogodki, ki prikazujejo bogato dediščino Dubrovnika. Muzeji bodo ponudili privlačna potovanja skozi čas, razkrivajoč zgodovino tega izjemnega obmorksega mesta.

Razvajajte svoja čutila v okusih zime. Lokalni trgi bodo polni zimskih izdelkov, prazničnih dobrot in ročno izdelanih daril. Vonj kuhanega vina in pečenih kostanjev bosta napolnila zrak in vas vabila, da ogrejete svoje srce in uživate v lokalnih dobrotah.

Priljubljeni Stradun, obsijan s tisočerimi lučkami, bo postal prizorišče nekaterih najbolj zanimivih glasbenih nastopov na festivalu. Začenši s priznano hrvaško rock skupino Prljavo kazalište in finalom 6. januarja 2024 z Jeleno Rozgo. Celotni december bo Dubrovnik gostil zvezdniške glasbenike s Hrvaške in širše regije. Uživali boste v prazničnih melodijah s koncerti Gibonnija, 4 tenorjev, Tomislava Bralića in klape Intrade, Parni valjka, melodične vokalne skupine Šufit ter Anteja Gela in njegovega benda. Prav tako vas čaka izjemen glasbeni spektakel skupine Queen Sensation in dua Nipplepeople za ljubitelje elektro popa.

Najmlajši obiskovalci bodo deležni posebnih doživetij, kot so Severni pol v Lazaretih, barvit zimski čas v zalivu Lapad s pravo železnico in drsališčem ter številne dejavnosti v Mokošici, največjem naselju v mestu. Ob tem bodo kulturne ustanove Dubrovnika ponudile vrsto dogodkov z razstavami in božičnimi koncerti, med katerimi izstopata Dubrovniški božični koncert 22. decembra 2023 ter veliki novoletni koncert na Stradunu 1. januarja 2024.ski in različnimi prazničnimi presenečenji.