Dogodki Kvarner

Na Kvarnerju še traja peti letni čas, a pomlad se nezadržno bliža. V celotni regiji je bogata tradicija maškar, zanimivo in intenzivno bo, katerokoli destinacijo boste izbrali za razvedrilo sebe in svojih otrok, ne boste zgrešili. Pridite in se prepričajte sami.

Oglejte si ponudbo in si izberite nekaj po svoji meri.

REŠKI KARNEVAL, 17.1.-14.2.2024

Reka je v marsičem specifično mesto in med vsemi temi posebnostmi je tudi »tisto nekaj«, kar jo razlikuje od preostalega sveta. Medtem ko vsi leto živijo s štirimi, je Reka ustvarila svoj edinstveni peti letni čas. Ime mu je Karneval. In karneval so na Reki vedno pisali z veliko začetnico in ga živeli z vsem srcem.

Vse do 14. februarja vas na Reki čaka bogat program karnevalskega dogajanja, katerega vrhunec bo 11. februarja v tradicionalni Mednarodni karnevalski povorki skozi mestno jedro, ki je ena največjih karnevalskih prireditev nasploh.

ZVONČARI – PUSTNI OBIČAJ IZ PODROČJA KASTAVŠTINE

V pustnem času se obudijo mnogi običaji, med njimi so tudi starodavni in polni magije kot so UNESCO priznani zvončari iz Kastavštine.

JUXTA MARE NA OTOKU RABU

Juxta Mare – Virtualni muzej ribištva, pomorstva in ladjedelništva mesta Rab, je projekt, ki v svoji prvi fazi pokriva južni del otoka, naselji Banjol in Barbat, kjer je bila v zadnjih sto letih gradnja malih lesenih ladij najbolj intenzivna. Hkrati je bilo to področje najbolj zastopano v poklicnem ribolovu tudi več stoletij v preteklost.

OPATIJA - OAZA ZDRAVJA IN WELLNESSA

Opatija je mesto, ki ga mnogi obiščejo zaradi sproščujočega vzdušja in številnih wellness centrov, ki zagotavljajo pristno antistresno doživetje. Če se želite spočiti od vsakdanjih skrbi, vam bo Opatija zagotovila preporod za vaš duh in telo. Večstoletna tradicija zdraviliškega turizma v Opatiji je danes obogatena s sodobnimi zdravstvenimi ustanovami in vrhunsko opremljenimi wellness centri, ki nudijo popolno sprostitev in so idealno mesto za reševanje zdravstvenih težav. Pomladite duha in telo s telesno aktivnostjo, pa tudi sprostitvijo z masažami, lepotnimi tretmaji, medicinskimi tretmaji in tradicijo vzhodne medicine, vse to skozi edinstveno promocijsko ponudbo, posebne popuste in promocijske wellness pakete.