Saxdor

Saxdor Yachts, najhitreje rastoči izdelovalec čolnov na svetu, z veseljem napoveduje širitev svoje proizvodne zmogljivosti z novo ladjedelnico v Larsmo na Finskem! Ta strateška poteza je odziv na naraščajoče povpraševanje po teh inovativnih in visokokakovostnih jahtah.

Nova ladjedelnica bo imela ključno vlogo pri proizvodnji večjih, vrhunskih modelov Saxdor, saj bodo izkoristili bogato zgodovino in znanje finskega čolnarstva. S proizvodnjo bodo začeli jeseni, s prevzemom obrata, ki ga je prej uporabljal Baltic Yachts.

Naložba v Larsmo bo ustvarila več kot 100 novih delovnih mest, s čimer bodo okrepili lokalno gospodarstvo in podprli skupnost. Zaposlili so ključne strokovnjake in iščejo še več talentov, da se pridružijo rastoči ekipi.

Erna Rusi, izvršna direktorica Saxdor Yachts, pravi:

»Širitev proizvodnje na Finsko je pomemben mejnik za Saxdor. Poleg dodatne proizvodne zmogljivosti nam omogoča tudi priložnost za vzpostavitev novega inovacijskega centra za raziskave in razvoj. Veseli smo, da bo proizvodnja potekala tudi na našem domačem trgu. Zaradi te poteze bomo še naprej dvigovali naše zmogljivosti in dosegli nove ravni inovacij ter proizvodne odličnosti.«

Nekaj modelov plovil Saxdor:

V Sloveniji plovila Saxdor zastopa Vrtinc Navtika. Za več informacij o novincu lahko pokličete na:  +386 41 699 325.