V Hyeresu poteka mednarodna regata za ISAF-ov svetovni pokal v sezoni 2012-13. Regata je zadnja v sezoni.  Današnji, drugi dan kvalifikacij, so naši jadralci nastopali več kot odlično.

Vasilij Žbogar iz Jadralnega kluba Burja, ki nastopa v razredu Finn, je danes nastopal v treh plovih. V prvem je v cilj prijadral kot šesti, v drugem kot prvi in v tretjem kot drugi. V skupni razvrstitvi v kvalifikacijah je zasedel prvo mesto.
Tina Mrak in Veronika Macarol iz Jadralnega kluba Pirat, ki jadrata v razredu 470 sta danes nastopile v dveh plovih. V prvem sta ciljno črto prejadrali kot peti, v drugem pa sta bili odlični drugi. V skupnem seštevku sta zasedli tretje mesto.

Znani so tudi rezultati v moškem razredu 470.

56. Matjaž Puh in Matija Romih (JK Pirat) 27, 27
57. Andraž Gulič in Mitja Nevečny (JK Jadro) 31,24

V razredu Laser so naši predstavniki zasedli naslednja mesta:

32. Nik Pletikos (JK Burja) 29, 31
76. Žan Luka Zelko (BD Sidro): 29, 37

S tem so kvalifikacije zaključene, jutri se začnejo finalni plovi.

Več o točkovanju:

V Hyeresu tokrat ISAF preizkuša še tretji način točkovanja. Kvalifikacije bodo tokrat namesto treh dni skrajšane na le prva dva dneva. Uvrstitev (mesto) iz kvalifikacij se bo preneslo naprej in bo predstavljalo prvi rezultat za finalne serije – tega rezultata tudi ne bo mogoče odbijati. Finalne regate se bodo jadrale tri dni (namesto dveh, kot je bilo to v Palmi), tem pa bosta za najboljših deset iz vsakega razreda sledili še dve regati za medalje, le za razred 29er in ženski 29erFX (v teh razredih sicer ne bomo imeli slovenskih jadralcev) so predvidene tri regate za medalje.