Rijeka Boat Show je naslednik popularne Nautice, sejma, ki na Reki poteka že od leta 1984 kot najstarejši navtični sejem na območju nekdanje države, pa tudi širše. Leta 2013 se je sejem preimenoval v Rijeka Nautic Show, leta 2019 pa smo kot novi organizatorji prenovili ime, a tudi posodobili celoten koncept sejma po najnovejših standardih in od takrat ta navtični sejem poteka pod sedanji naziv - Rijeka Boat Show.

Več kot 80 razstavljavcev, 5.000 m2 sejemskega prostora, več kot 10.000 zadovoljnih obiskovalcev, številne novosti in premiere – rekordni Rijeka Boat Show 2022 je v mnogih pogledih dokazal, da Rijeka živi ob morju in za morje.

Največji navtični sejem na severnem delu Jadrana, Rijeka Boat Show, se je po treh intenzivnih sejemskih dneh na pomolu Karolina Rijeka zaključil. Temeljito organizacijo in mukotrpne priprave na ta zahteven dogodek je skoraj pokvarilo neurje brez primere, ki je zajelo Reko in potopilo širše mestno jedro. Vendar sta bila trud organizatorjev in vztrajnost razstavljavcev vseeno poplačana. V petek, 30. septembra, se je dež umaknil soncu in župan mesta Reka Marko Filipović je uradno odprl Rijeka Boat Show 2022. Za tokratni sejem je rekordnih 80 razstavljavcev za obiskovalce pripravilo resnično bogat razstavni program. Na natrpanem pomolu, na kopnem in pod šotori ter v morju na številnih privezih so se vrstile atraktivne blagovne znamke iz sveta navtike, plovila hrvaške male ladjedelnice in veliko raznovrstne spremljajoče opreme.Letošnji sejem so zaznamovali številni predstavniki malega hrvaškega ladjedelništva, širitev luksuzne ponudbe in številne hrvaške premiere. Tako je Marin Boat hrvaškemu trgu predstavil čolne do 10 metrov - tiste, ki si jih lahko privošči veliko število kupcev, Motonoavis pa je premierno predstavil aluminijasto plovilo Piranhascraft, ki so ga zainteresirani obiskovalci lahko preizkusili. Posebno atraktivne so bile predstavitvene vožnje električne hidrogliserske deske Sailfin, ki jo je predstavilo podjetje Plurato. Največje in najdražje plovilo na letošnjem sejmu, hkrati tudi hrvaška premiera, je bila MONACHUS 70 FLY – največja motorna jahta, ki je bila kadarkoli serijsko proizvedena v Republiki Hrvaški, proizvajalca Vineta d.o.o. iz Splita. Ta povsem nov model vrhunske luksuzne jahte je dolg nekaj več kot 21 metrov in je s svojim impresivnim videzom pritegnil pozornost v reškem pristanišču. Pomen močnega navtičnega sejma večkratno povečajo ambiciozna vlaganja v navtični turizem na Reki, ki naj bi kmalu dobila najmodernejšo marino na Jadranu v Porto Barošu.To so v svojih nagovorih poudarili številni partnerji in pokrovitelji sejma, predstavniki mesta Reka in turistične skupnosti, Primorsko-goranske županije, luške uprave in ACI. Direktor sejma Ivan Črnjarić se jim je posebej zahvalil, posebej pa izpostavil razstavljavce, brez katerih zaupanja ne bi bilo tega zahtevnega projekta. Reški sejem navtike, ki se opira na svojo bogato tradicijo, pluje optimistično naprej. Dela pri organizaciji naslednje, še bolj ambiciozne izvedbe sejma so se že začela. Ker si Rijeka to zasluži!

starts in 4 months in 7 days

Page 1 of 1