Marina Punat je že drugo leto zapored osvojila prestižno nagrado za najboljšo marino na Jadranu v letu 2019.

Slavnostna podelitev nagrad je potekala v ponedeljek, 23. septembra, v Rovinju. V Grand hotelu Park je nagrado v imenu marine prevzela direktorica Renata B. Marević.

Izbor za najboljšo marino na Jadranu že tretje leto zapored organizira vodilni dnevni časopis na Hrvaškem, Jutarnji list v sodelovanju z ministrstvom za turizem in pod pokroviteljstvom Hrvaške turistične skupnosti. Navtično žirijo sestavlja šest novinarjev in dva anketarja. Obiskali so 34 marin med Umagom in Dubrovnikom in izvedli več kot 1000 anket med navtiki.

V Marini Punat so izjemno veseli, da so že drugo leto zapored dobitniki te prestižne nagrade. To potrjuje, da je vodilna marina glede na kakovost ponudbe in storitev ter zadovoljstvo njihovih strank.

Marina Punat je največja marina na severnem Jadranu. Ima več kot 1300 plovil na letnih privezih in je tudi marina, ki ponuja največje število celoletnih privezov. Njena dostopnost tujim trgom in stalna skrb za varnost plovil so ključni razlogi, zaradi katerih lastniki zaupajo marini.

Osredotočenost marine je že vrsto let varnost plovil. Je vodilna marina na Jadranu na področju upravljanja varnostnih sistemov za plovila. Kot prva marina je uvedla storitev Sense4Boat, sistem naprednih senzorjev, ki je integrirana v sistem upravljanja marine MarinaCloud. V kombinaciji s stalnimi fizičnimi pregledi marine in konstantnim videonadzorom zagotavlja najvišjo raven varnosti tako za plovila kot njihove lastnike. Zaradi implementacije te inovativne rešitve je marina že prejela številne nagrade kot najinovativnejša marina na Jadranu. Svoj know-how že uspešno prenašajo drugim marinam na območju celotnega Sredozemlja.

Več kot 1300 navtikov je izbralo marino Punat za svoj drugi dom. V njej preživijo ves svoj prosti čas, nekateri tudi več mesecev letno. Zaradi tega marina deluje z enako intenzivnostjo skozi vse leto. Nedvomno je to eden izmed razlogov, da je lani prejela tudi nagrado »moja najljubša marina«.

Posebnost marine je velika lojalnost. Večina gostov je dolgoletnih, kar potrjuje njihov trud, da ponudijo kakovostne storitve tako za goste kot za okolico.

Marina Punat je prvi in že 21 let stalni nosilec modre zastave. Imajo certifikat ISO 14001 za upravljanje okolice in ISO 9001 za kakovost storitev. Kakovost storitev in spoštovanje najvišjih standardov so potrdile tudi ugledne mednarodne organizacije. So prejemnik certifikata »5 sider« (THYA) in »5 krmil« (ADAC).

Marina Punat letos slavi 55-letnico poslovanja. So prva hrvaška marina, ki je bila ustanovljena davnega leta 1965. Od samega začetka so vodilni na področju navtične ponudbe in po uvedbi inovacij, številne nagrade pa so potrditev, da delujejo uspešno na zelo dinamičnem navtičnem tržišču med rastočo konkurenco. Tudi v prihodnje nameravajo nadaljevati z razvojem, ki bo zagotovil dolgoročen uspeh v navtiki.

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX