Oceanis Yacht 60

Oblikovalca Roberto Biscontini in Lorenzo Argento sta v tej 60 čevljev dolgi (18 m) potovalni jahti za križarjenje po oceanu ustvarila svet prefinjenosti. Oceanis Yacht 60 z dolžino trupa skoraj 18 metrov ima elegantno in prefinjeno silhueto, hkrati pa ohranja eleganten dizajn in odlične plovne lastnosti.

 

Zunanjost

Nova postavitev kokpita zagotavlja občutek lahkotnosti in varnosti. Dostop do premca je v istem nivoju kot krma z le dvema stopnicama. Prehod je širok in zagotavlja hitre premike posadke po plovilu.

Dve krmilni postaji sta optimizirani tako, da je mogoče vse manevre izvesti, ne da bi zapustili krmilo. Sistemi na plovilu, kot sta Ship Control in Seanapps, zagotavljajo nadzor nad vsemi sistemi in omogočajo enostavno vzdrževanje.

Bimini je na voljo v dveh konfiguracijah. Toga različica ima osrednji drsni del, s katerim lahko prilagodimo pokritost v kokpitu. Posadka bo zato vedno našla najboljši kompromis med zaščito ter vetrom in soncem v laseh.

V izjemno veliki garaži je dovolj prostora za gumenjak z jet pogonom dolžine 2,8 m. Za splovitev in pospravljanje gumenjaka skrbi električni vitel z vodili, ki zagotavlja enostavno uporabo.

 

Notranjost

Kuhinja je nameščena v sredini plovila in se razteza po celotni širini. Na levi strani so skladišče in hladilniki; na desni strani umivalnik, pečica in pomivalni stroj. Na voljo je veliko prostora za shranjevanje in inovativna postavitev delovne plošče.

V velikem in prostornem salonu je jedilna miza, ki lahko gosti šest odraslih oseb. Nasproti je prostor za počitek z veliko sedežno garnituro. Poseben polkrožen prostor je namenjen navigatorju, ki lahko med svojim delom sodeluje pri dogajanju na krovu.

Oceanis Yacht 60 je na voljo v različici s tremi kabinami in tremi kopalnicami. Pohištvo je izdelano iz orehovega lesa, opcijsko pa se je možno odločiti za svetli hrast. Številne značilnosti oblikovanega lesa se harmonično mešajo z velikimi lakiranimi belimi površinami in se ujemajo z ekskluzivnim oblazinjenjem. Skupaj ustvarjata izrazito stilsko vzdušje.

Luksuzna in sproščujoča lastniška kabina ponuja zasebnost in osupljiv pogled na morje. Ima pregradno steno, ki loči kopalnico in omare od kabine. Postelja je otočna in je obrnjena proti premcu. Z dvema velikima stranskima oknoma in štirimi na stropu je v notranjosti veliko naravne svetlobe. Bočni okni v trupu plovila pa zagotavljata izjemen razgled iz lastniške kabine.

 

Skiperska kabina

Nova Oceanis 60 je primarno namenjena lastnikom. Kljub temu pa ima v premcu dodatno kabino namenjeno skiperju. Lastniki, ki bi radi v svojem križarjenju uživali brez skrbi, lahko na plovilu odgovornosti prepustijo skiperju. Njegova kabina ima lasten vhod, zaradi česar je zasebnost skiperja kot posadke zagotovljena.

 

Tehnični podatki:

  • Dolžina čez vse: 18.8 m
  • Dolžina trupa: 17.64 m
  • Širina: 5.3 m
  • Teža (prazno plovilo): 21 500 kg
  • Rezervoar goriva: 500 l
  • Rezervoar sladke vode: 800 l
  • Motor (KM): 150
  • Višina nad vodno linijo: 24,5 m
  • Ugrez (standard): 2,65 m
  • Navtični arhitekt : Biscontini Yacht Design
  • Oblikovanje: Lorenzo Argento

Več o jadrnici si lahko preberete pri zastopniku za jadrnice Beneteau v Sloveniji, Burin Boats d.o.o.