15. ribarski sajam - Poreč

Poreč

Dogodek

Podatki

Začetek 24.11.2023 10:00
Konec 26.11.2023 18:00
Lokacija Poreč
Organizator 15. ribarski sajam - Poreč

Vsebina

CROFISH sejam ribarstva. ribiške opreme, akvakulture, športnega ribolova in športne vode je edini tak dogodek na območju Republike Hrvaške.

Cilj je sejma, da se na enem mestu omogoči zbiranje in predstavljanje vseh zainteresiranih gospodarskih subjektov iz dejavnosti ribarstva, marikulture in športnega ribolova Republike Hrvaške, te sosednjih držav, in vse v ozračju mednarodnega in medregionalnega sodolovanja  kot pomembnega dejavnika v razvoju morskega ribištva in marikulture.

Obrtnička komora Istarske županije kot neprofitna specializirana udruga obrtnikov ima velike napore v svetovanju, spodbujanju in razvoju gospodarstva na splošno, zlasti obrtništva v čigar sestavi je ribarstvo izjemno prisotno in pomembno. 

Med izvajanjem sajma je načrtovano vzdrževanje niza popratnih dogodkov, od katerih poudarjamo tribine, specializirana predavanja in srečanja partnerjev – ribarja, ter aktivnosti približevanja izdelkov ribiškega turizma na turističnem trgu in javne potrošnje v šolah in vrtcih. Cilj je sajma krepitev pozicije ribarskih izdelkov v lokalni prehrani, uređenje trga ribarstva, izgradnja ribiške infrastrukture, pospeševanje poslovnega suradnje in dostopa ribarstvu, intenziviranje proizvodnje in izvoza, ter povečanje konkurenčnosti ribara.

V tem letu na Crofishu bo prisoten celokupni ribarski sektor, vse koordinacije, grupacije in drugi predstavniki, ki bodo izvajali sostanke s predstavništvi ministrstev in uprave ribištva, in bodo vključeni v stručna dogajanja tako in v neposredno komunikacijo s samimi predlagatelji radi izkazovanja njihovih potreb.

Na sejmu bodo prisotni tudi različni klasteri sektorjev (akvakulture in dr.), ribiške zadruge in udruge ribara, LAGUR-i, predstavniki znanstvenih in raziskovalnih centrov iz Republike Hrvatske in sosednjih držav, ki bodo predstavili različne oblike suradnje, primere dobre prakse in strateške projekte med Republike Hrvatske i Italije te hrvatskih in talijanskih FLAG-ova.

Dobrodošli!

V bližini

Zaščiteno

  • Poreč Luka 0.16 nmi
  • Servis Plava Marina 1.03 nmi
  • Červar Porat Marina 3.1 nmi

Komentarji