Zadnje iz eTrgovine

39.00€

Ste ugotovili, da je Jadransko morje premalo za vas in vašo posadko? Razmišljate o  tem, da bi se podali v Mediteran ter nadaljevali plovbo v Atlantski ocean?

Slovenski jadralec Jasmin Čauševič se je v preteklih letih podal na plovbo iz Jadrana. Najprej je zaplul v Mediteran, prečkal Gibraltarsko ožino ter prvo etapo plovbe končal v Kanarskih otokih. V drugi etapi se je s Kanarskih otokov podal proti Kapverdskim otokom, nato pa sam prečkal Atlantski ocean in uspešno pristal na Karibih.

V času njegove plovbe so nastale tri knjige, ki podrobno opisujejo dogajanja med plovbo, njegove občutke ter številne napotke za plovbo po oceanih tudi, kadar se na plovbo odpravite sami.

Komplet treh knjig:

Redna cena: 66,90 EUR

Akcijska cena: 39,00 EUR (samo za naročnike eNavtike)

 

Akcijska cena samo do 22.1.2019

Jasmin Čauševič - Komplet potopisov

Zadnji video

V zadnjih letih je vreme vse bolj nepredvidljivo. Zelo pogosto v vremenskih napovedih opozarjajo na možnost nevihte. Kdaj in kje točno nevihta bo, je težko predvideti. Zelo pomembno je opazovati razvoj oblakov na podlagi katerih lahko predvidimo nevihto. Na fotografijah je prikazan razvoj oblačnosti in nastanek nevihte nad mestom Krkom na otoku Krku. Prva fotografija je posneta ob 12:18, zadnja pa ob 15:34. V samo 3 urah se je jasno nebo spremenilo v nevihtno, ki ji je sledila močna burja...več si lahko preberete v članku: Petkova nevihta razbila številna plovila

Komentarji