Tropski ciklon Yasa se je znesel nad otočjem Fiji. Močno deževje in vetrovi, ki so dosegali hitrosti okrog 260 km/h, so uničili več otokov. Najhuje je prizadet otok Vanua Levu, na katerem prebiva 140 tisoč prebivalcev.

Vetrovi in močno deževje, ki jih je prinesel tropski ciklon Yasa, so divjali vse do današnjega jutra na otočju Fiji. V jutranjih urah se je neurje odmaknilo in šele sedaj bodo vidne posledice. Otočje je leta 2016 zajel še nekoliko močnejši tropski ciklon, v katerem je umrlo najmanj 40 oseb, več tisoč ljudi pa je ostalo brez domov.

Po meteoroloških poročilih je veter dosegal hitrosti 260 km/h, v sunkih tudi do 300 km/h, valovi pa so bili visoki tudi več kot 15 m.

Na južnem delu otoka Vanua Levu je več jadralcev, kolegov slovenskega jadralca Jasmina Čauševiča. So v rednem stiku, zato jim je uspelo poslati mu nekaj fotografij. Pred prihodom ciklona so se s svojimi plovili skrili v kanale in plovila privezali na mangrove. Jasminov kolega Sasha, ki je s svojim plovilom na južni strani otoka, je imel srečo. Ciklon je temu delu otoka prizanesel. Z instrumenti na plovilu je izmeril le 30 vozlov vetra.