Jeanneau Yachts 60 je najnovejša jadrnica iz ladjedelnice Janneau, namenjena preudarnejšim in zahtevnejšim kupcem. Linijo Jeanneau Yachts odlikujejo številne lastnosti superjaht, kar jo loči od bolj množičnemu trgu namenjene linije Sun Odyssey. Jeanneau Yachts 60, dolžine 18,39 m in širine 5,20 m, dopolnjuje Jeanneaujevo ekskluzivnejšo linijo Jeanneau Yachts, ki so jo do sedaj sestavljali modeli 51, 54 in 64. Nova Jeanneau Yachts 60 tako zapolnjuje vrzel med modeloma 54 in 64. Jadrnica bi morala doživeti premiero januarja letos na sejmu Boot v Düsseldorfu, vendar je bil le-ta zaradi pandemije žal odpovedan.

Tako kot preostali trije modeli iz linije Jeanneau Yachts je tudi šestdesetico oblikoval Philippe Briand. Za oblikovanje notranjosti je poskrbel Andrew Winch, ki velja za avtoriteto pri notranjem oblikovanju superjaht. Jeanneau Yachts 60 odlikuje moderna, visoka in stabilna oblika trupa, z nekoliko vzvratno prirezanim premcem, široka krma z zaprtim prostorom za gumenjak dolžine skoraj treh metrov in integriran kosnik oz. račji kljun na premcu.

Številne opcije sodobno oblikovane zunanjosti ter kar 19 različnih možnih kombinacij prostorov v notranjosti, naredijo Jeanneau Yachts 60 resnično polpersonalizirano jadrnico, ki se popolnoma prilagodi željam kupca. Tudi glede opreme je na voljo v različicah za obalna ali odprtomorska križarjenja.

V prostorni in zaradi velikih oken na trupu svetli notranjosti je lahko od 3 do 6 kabin, 3 ali 4 kopalnice, notranjost pa je lahko izdelana iz tika ali hrastovine.

V premcu je možno imeti prostor za jadra, dvojno kabino ali skipersko kabino. V prostoru med premcem in salonom sta možni dve dvojni kabini, ki pa ju je s preprostim umikom drsne stene, za katerega na potrebujemo nobenega orodja, pretvoriti v prostorno lastniško kabino s kavčem. Na desni strani krme se nahaja še ena dvojna kabina, še dve dodatni kabini s pogradom pa je mogoče umestiti na levo stran krme oziroma na desno stran, med krmno kabino in salon.

Več informacij o plovilu pri slovenskem uvozniku plovil Jeanneau, JP storitve d.o.o., tel.: +386 51 604 395