Ranieri NEXT220 SH

Eden izmed najbolj prodajanih modelov iz italijanske ladjedelnice Ranieri International je model Next 220 SH. Ja nekoliko krajša različica svojega predhodnika z vsemi prednostmi večjega brata a bolj dostopno ceno.

NEXT220 SH je dolg 7,35 in širok 2,5 metrov in tako skoraj kopija Next-a 240.

Zahvaljujoč preoblikovani kabini je jedilnica postala bolj udobna in lahko sprejme do 6 gostov, kar je neverjetna prednost za čoln te velikosti. Paluba je povsem posvečena sproščanju in sončenju zaradi velike sončne ploščadi.

Pod palubo, najmanjši član SH družine postavlja rekord, saj je prvi čoln, ki meri pod 8 metrov, ki ima tri postelje v dveh ločenih prostorih. Prav zares! Čoln lahko ponudi dvojno posteljo v palubi, ki se lahko spremeni v jedilnico, in tretjo enojno posteljo. Lastnik lahko celo izbira, ali želi imeti stranišče (ročno ali električno).

Možnost dveh motorjev daje čolnu prednost lahkega upravljanja, kar je nesporna prednost za to kategorijo čolnov.

 

IZDELAVA IN MATERIALI

Ranieri NEXT220 SH

The Fully – Developed Cockpit System “napredni sistem trupa”, ki ga je Ranieri International izdelal in predstavil v svoji proizvodni liniji že leta 2001; patentiran leta 2014. Ta novi sistem je bil zasnovan za optimizacijo proizvodnih procesov z ustvarjanjem monokokovne konstrukcije – vrste konstrukcije, pri kateri zunanja del nosi vse ali večji del napetosti. Vsi glavni sestavni deli, kot so krov, kabine, rezervoar za gorivo in vodo ter omarice za shranjevanje, so združeni v en kalup.

Prednosti skupnega kalupa so številne:

  • ostanejo med seboj trdno povezani;
  • odpravlja uporabo lepil za montažo;
  • odpravlja hrup in tresljaje, ki nastanejo pri sestavljanju posameznih delov;
  • naredi celotno strukturo močnejšo, lažjo in prožnejšo.

 

INOVATIVNI SISTEM TRUPA PODJETJA RANIERI INTERNATIONAL

Ranieri NEXT220 SH

H.I.S. (Hull Innovative System) je razvil Ranieri International po desetletnih izkušnjah s projektiranjem in izdelavo čolnov. Cilj, ki ga je imela ladjedelnica od začetka, je isti, ki je združil vsaj dve generaciji oblikovalcev od 60. let do danes: vsi so želeli preučiti učinke dinamike tekočin na kvaliteto plovbe. Končni cilj je bil najti pravo ravnovesje med zmogljivostjo, udobjem, nizko porabo in stabilnostjo, zlasti v razburkanih vodah.

Ta mehanizem je učinkovitejši pri večji hitrosti in ga ustvarja posebna zasnova trupa s “stopnicami” (ali redan). Ta diskontinuiteta v trupu povzroči, da se pretok vode prekine na mestu, kjer se nahaja stopnica, le da trup spet udari naprej. Ustvarjena zračna reža – med točko “odklopa” in točko “ponovnega spajanja” – se zapolni z vodnimi brizgi in zrakom, ki je posesan s stranskih robov trupa. Ta mehanizem omogoča “mazanje” dna s “sesanjem” zraka zunaj, olajša plovbo, zmanjša odpornost proti trenju, izboljša stabilnost in odpravi ritmično nihanje čolna.

Tehnični podatki:

  • Dolžina plovila: 7,35 m
  • Širina plovila: 2,50 m
  • Teža plovila: 1200 kg
  • Št. Ležišč: 3
  • Št oseb (max): 7
  • Največja dovoljena moč motorja: 250 KM
  • Rezervoar goriva: 250 l
  • Rezervoar vode: 40 l

 

Čoln je na zalogi in je na voljo na ogled v največjem prodajno - servisnem centru podjetja MOTO-NAUTIKA (Ptujska c. 63, Miklavž na Dravskem polju).

VEČ INFORMACIJ O PLOVILU: NEXT 220SH

Za vse dodatne informacije pa so vam na voljo strokovno usposobljeni svetovalci preko emaila: info@moto-nautika.com, ali preko telefonske številke 02 629 04 00.

Prav tako vabljeni na ogled celotne ponudbe (plovil in izvenkrmnih motorjev) na spletnem naslovu www.ranieri-international.si .

 

Video