Orsan

Dubrovnik

Gostilna

Objavil(a) eNavtika
, 20.08.2019

Podatki

GPS 42° 39' N , 18° 3' E
Globina vode 1 m
Tel. +385 99 424 8112 +385 98 335 615
Obratovalni čas 1.4. - 30.10.
Delovni čas 10.00 - 24.00
Kraj Dubrovnik
Naslov Ulica Ivana pl. Zajca bb
web https://www.thebeachdubrovnik.com/

Info

Restavracija Orsan je v zalivu Seka na vzhodni strani Dubrovnika. Obdaja jo edinstvena in izjemno urejena plaža Copacabana. S plovilom se lahko zasidramo pred samo plažo, in se s pomožnim plovilom prepeljemo na kopno.

V restavraciji pripravljajo dve vrsti hrane. Ena je namenjena predvsem gostom, ki jih obiščejo čez dan in bi radi v hrani uživali kar na plaži, druga pa je namenjena tistim, ki bi odlično pripravljeno večerjo radi uživali zvečer v miru in ambientu stare kamnite gostilne in njene terase.

PRIPRAVA HRANE

Za pripravo hrane uporabljajo le najkakovostnejše sestavine. Kuharji se nenehno izobražujejo, zato je njihova hrana pripravljena po najsodobnejših trendih. Šef kuhinje je priznani chef Darjan Urdih.

Plažni meni, kot ga imenujejo, in je namenjen uživanju v njihovih luksuznih baldahinih in ležalnikih na plaži, pripravljajo čez dan. Ročno izdelujejo odličen sushi. Ljubitelji pic bodo tudi prišli na svoj račun. Pripravljajo jih iz testa, ki je predhodno fermentiralo 24 ur in je zato izjemnega okusa in je izjemno mehko. Pice so lahko ribje ali mesne. Z veseljem vam bodo postregli tudi z okusnimi burgerji, v katerih je goveje meso black angus. Če bo vreme prevroče za močnejše jedi, vam bodo pripravili različne poke bowl – zelenjavne krožnike z različnimi mesnimi prilogami. Na voljo je tudi buratino caprese ali pa le krožnik svežega sadja, ki je zraslo v okolici Dubrovnika.

Večerni oziroma restavracijski meni je pripravljen tako, da si vsakdo lahko najde nekaj zase. Pripravljajo tradicionalne dalmatinske jedi in moderne jedi, ki so danes priljubljene v vrhunskih restavracijah. Za predjedi vam lahko ponudijo: beef carpaccio, solata nicoise, mackler ceviche, buratina caprese, solata iz hobotnice in sashimi. Ponosni so na jed mare monti, ki je kombinacija tartufov in kozic. Če ste ljubitelj testenin, vam bodo priporočili njihove testenine Carbonara di mare, ki je nov in poseben okus testenin z morskimi sadeži. Gregada je tradicionalna dalmatinska hrana, ki so jo stoletja pripravljali ribiči. Je kombinacija juhe in glavne jedi v enem. Pripravljajo jo le v redkih restavracijah na območju južnega Jadrana.

Ljubiteljem morskih jedi za glavno jed priporočajo tunin zrezek. Pripravijo ga medium rare, mu dodajo kurkumin pire in zelenjavo pripravljeno v woku. Če ste ljubitelj well done ribe, potem vam bodo pripravili brancina na svojevrsten način. Spekli ga bodo na žaru, mu dodali omako iz mlade špinače in solato iz koromača, ki jed dopolnjuje in ji da pridih moderne trendovske jedi. Mesojedci si lahko privoščijo Phily steak. Pripravijo ga tako, da meso in zelenjavo zvijejo v rolado, posolijo s fusion soljo in spečejo. Tako pripravljen zrezek je okusen in sočen.

Sladica je nepogrešljiv zaključek dobre večerje. Pripravljajo jih sami. Čokoladni mousse pripravljajo s tremi različnimi vrstami čokolade. Za osvežitev v vročih poletnih večerih se prileže lahka in osvežilna limonina torta ali torta s kombinacijo kokosa in manga.

IN ŠE POSEBNOST

Orsan je edina restavracija v okolici Dubrovnika, ki ponuja pripravo hrane na žaru Ofyr. To je poseben, umetniški in interaktiven način priprave hrane. Kuharja lahko spremljate, kako z ognjem obdeluje vašo večerjo. Na njem pripravljajo tako mesne kot ribje jedi in zelenjavo.

V dopoldanskem času, med 10.00 in 12.00, pripravljajo zajtrke. Na voljo so dimljen losos, siri, sveže pečen kruh, maslo, poširana jajca, francoska marmelada in sveže sadje.

POSTREŽBA

V restavraciji deluje stalna ekipa že več let. Zunaj sezone se udeležuje izobraževanja, zato v sezoni lahko od ekipe pričakujete veliko. Za kuhinjo skrbi vrhunski šef Darjan Urdih, za postrežbo pa profesionalna ekipa natakarjev.

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Nedelja

  • voz

V bližini

Ocena
4.2

Lega 5
Ponudba 5
Hrana 4
Postrežba 4
Cena 3

Komentarji