Podjetje Moto-Nautika je letos praznovalo svojo dvajseto obletnico, ki predstavlja pomemben mejnik v njegovi zgodovini in priložnost za razmislek o razvoju, rasti in inovacijah, ki so ga pripeljale do današnjega uspeha.

Od skromnih začetkov do vodilnega distribucijskega centra

Moto-Nautika je svoje poslovanje začela leta 2004 kot majhno podjetje, ki se je osredotočalo na servisne storitve. Prvi koraki so bili storjeni v garaži velikosti 25 kvadratnih metrov v Framu. Kljub skromnim začetkom je podjetje hitro napredovalo in leta 2008 odprlo svoj prvi razstavni salon velikosti 1000 kvadratnih metrov. Ta salon ni bil le prostor za servisiranje in prodajo, ampak simbol rasti in razvoja.

Leta 2011 je Moto-Nautika začela zastopati čolne znamke Grand, kar je omogočilo širitev na trge nekdanje Jugoslavije, od Slovenije do Albanije. Partnerstvo z italijanskimi plovili Ranieri International je podjetju omogočilo dodatno širitev na slovenski, hrvaški in srbski trg.

Vrhunec uspeha je podjetje doseglo leta 2018 z odprtjem novega, sodobnejšega razstavnega salona, ki se razprostira na 3000 kvadratnih metrih notranjega prostora. Ta salon ponuja popolno doživetje za vse ljubitelje motociklizma in navtike.

Distribucijski center z mednarodnim dosegom

Moto-Nautikin razstavni salon, ki združuje strast in strokovnost, ponuja obiskovalcem možnost ogleda več kot 100 plovil skozi vse leto. Kot splošni uvoznik za Ranieri International, GRAND, Yamaha, Ranieri International, Sessa Marine, Zar Formenti in Zar Mini podjetje Moto-Nautika ne deluje le kot distribucijski center, ampak tudi kot ključni igralec pri distribuciji plovil po nekdanjih jugoslovanskih državah.

Praznovanje dvajsetletnice

Slavnostni dogodek ob dvajsetletnici podjetja se je odvil v njihovem salonu, Miklavžu, 6.6. 2024 ob 18. uri. Goste je v salonu pozdravil saksofonist Jakša Jordes ob spremljavi DJ-ja. Ob 18.30 se je prireditev uradno začela s pozdravom povezovalca prireditve, ki je poudaril dolgo in uspešno pot podjetja od leta 2004.

Ustanovitelja podjetja, Zoran Resnik in Lea Pučko Resnik, sta v svojih govorih izrazila hvaležnost za podporo strank in partnerjev ter delila nekaj ključnih trenutkov iz zgodovine podjetja. Na odru se jima je pridružil tudi župan občine Miklavž, mag. Egon Repnik, in Simon Marčič, slovenski motociklistični dirkač, ki je znan po svojih nastopih na reliju Dakar.

Dogodek je vključeval tudi video predstavitev zgodovine podjetja in presenečenje –  SixPack Čukurja s svojimi Hangover ladies, ki se je na prizorišče »pripeljal«  z enim od prestižnih čolnov blagovne znamke Grand.

Prihodnost Moto-Nautike

Moto-Nautika se z zadovoljstvom ozira nazaj na prehojeno pot, ki je bila polna izzivov in nagrad, ter se veseli prihodnosti. Podjetje ostaja zavezano inovacijam, kakovosti in zadovoljstvu strank, medtem ko še naprej širi svoj vpliv v svetu motociklizma in navtike. Ob tej pomembni obletnici se Moto-Nautika zahvaljuje vsem, ki so bili del njihove zgodbe, in vabi nove in obstoječe stranke, da nadaljujejo to uspešno pot z njimi.

https://moto-nautika.com/

https://www.motonautika-shop.com/

Video predstavitev ob 20-letnici

Kontakti podjetja: https://moto-nautika.com/kontakt/

Sreda 12 Jun 2024

Požar v marini v Medulinu

Sredi noči 15. maja je v Medulinu izbruhnil požar na enem od plovil. Kljub hitremu posredovanju gasilcev je ogenj uničil 22 plovil. Številna so bila poškodovana do te mere, da so se potopila. Pretekli teden so začeli s čiščenjem zaliva, in naš bralec je ujel trenutke odstranjevanja uničenih plovil.

Foto: Milan Kukovič

Sreda 29 Maj 2024

Internautica 2024

Letošnji salon navtike Internavtika je pravkar odprl svoja vrata. Sprehodili smo se in posneli prve fotografije letošnje bogate ponudbe plovil in navtične opreme.

Četrtek 16 Maj 2024

Elan E6

Srečanje vrhunskega dizajna in odprtega morja, kjer vsak detajl preseže običajno športnost.

Sebastian Rohner, profesionalni fotograf iz Züricha, svet dojema skozi prizmo estetike, kar mu omogoča drugačen pogled na okolico v primerjavi z večino. Njegova strast do Elan E6 in njene ekstravagantne podobe ni presenetljiva. Fotografiranje življenjskega sloga in mode na Elanu E6, ne pa na katerikoli drugi ladji, je bila zanj izjemna izkušnja. S sodelovanjem Elana z legendarnimi oblikovalci Pininfarina iz Torina je bil videz Elan E6 povzdignjen na višjo raven. Podjetje Pininfarina ni znano samo po številnih brezčasnih in zdaj že klasičnih modelih Ferrarijevih avtomobilov, ampak tudi po številnih drugih opaznih projektih v transportu in navtiki, vključno z velikimi jahtami.

Elan E6

To je vpogled v fotografiranje na krovu skozi oči fotografa Sebastiana. Kot poudarja, video ni tehnične narave, ne obravnava praktičnih vidikov jadranja ali jadrnice. Namen je prikazati »joie de vivre«, veselje do življenja in izjemen življenjski slog na vrhunski jadrnici. Sebastianovo oživljanje tega v svojih slikah je bilo nedvomno pravo veselje!

Ima dva izjemna modela za delo: jadrnico Elan E6 in Ivano iz Beograda. Ko so ga vprašali o vplivu dizajna čolna na njegovo delo, je Sebastian priznal, da ima velik pomen: »Lep čoln je enostavnejši za fotografiranje,« pravi. Eleganten Elan E6 se odlikuje s svojimi tekočimi linijami in prepoznavnim dizajnom oken trupa in kabine. Skupaj z natančnimi detajli na številnih področjih je ta jadrnica, podobno kot model, ključna za ustvarjanje močnih fotografij.

Elan E6

Medtem ko govorimo o manekenki, je tudi Ivana ta dan doživela neverjetno izkušnjo. Prvič je bila na vodi in prvič na jadrnici. Je bila navdušena? Zdi se, da zelo, saj si zdaj želi preživeti več časa na vodi: »To bo del moje prihodnosti,« pravi.

Morda bo v prihodnosti znova sodelovala s Sebastianom, saj oba delita ljubezen do vode. Sebastian je profesionalni studijski fotograf v Zürichu, v Švici. Odkar je nekaj časa preživel v Cape Townu, je vzljubil morje in jadranje. Jadralne licence je pridobil na nemirnem morju ob Južni Afriki in postal navdušen nad idejo, da bi svoje delo čim bolj povezal z jadranjem, tako zdaj kot v prihodnosti. Kot pravi: »Resnično čaroben trenutek je, ko izklopiš motor in razpreš jadra!«

Popolnoma se strinjamo ...

Video zakulisja snemanja

Fotogalerija

Torek 07 Maj 2024

16. CROATIA NAUTIC SHOW

Uspešno je potekala še ena edicija CROATIA NAUTIC SHOW – 16. Hrvaški dnevi malega ladjedelništva v Marini Kaštela, kjer so se v zadnjih štirih letih trgu predstavili najboljši svetovni navtični in turistični produkti in storitve, prilagojene potrebam ljudi z morja. Tokratna sejemska navtična manifestacija je bila priložnost za prenos bogatih izkušenj in znanja pri organizaciji in predstavitvi navtičnih in turističnih produktov in novosti.

Dogodek Croatia Nautic Show, ki promovira Marino Kaštela kot središče navtike Jadrana z množico premiernih plovil in najbogatejšim programom dogodkov doslej, je bil nezgrešljivo mesto za številne obiskovalce, ki so uživali v pestri navtični in turistični ponudbi ter storitve te marine.

Skupno je bilo v ponudbi 80 plovil, 48 motornih čolnov, jaht, dnevnih križark in čolnov ter 32 aluminijastih in gumijastih plovil, katamaranov in jadrnic priznanih domačih in mednarodnih proizvajalcev. Med njimi hrvaško malo ladjedelništvo z najboljšimi domačimi proizvajalci, pa tudi svetovno znana plovila, ki so se na sejmu predstavila prvič.

Navtični del je zaključilo skupno petdeset podjetij, ki so se trgu predstavila s ponudbo bencinskih in električnih motorjev, navtične, ribiške, elektronske in druge pomorske opreme, navtičnih oblačil in nakita ter storitev izposoje čolnov ter razstavljavcev s ponudbo široke palete turističnih produktov in storitev, kot so ureditev namestitvenih in počitniških kapacitet, hortikultura, avdio in razvedrilna oprema, avtomobili in električna vozila, najem opreme za plažo, zunanje pohištvo in pergole, masažne kadi ter oprema za bazene in SPA.

16. CROATIA NAUTIC SHOW

Obenem je bila predstavljena tudi adrenalinska turistična atrakcija e-Foil letenje nad vodo. Številni obiskovalci so s posebnim veseljem preizkusili to nepozabno izkušnjo lebdenja nad vodo z desko.

»Tudi z letošnjim sejmom sem izjemno zadovoljen, saj smo znova pokazali, da smo center promocije male hrvaške ladjedelništva in drugih plovil, zanimivih za naš trg. Sodelovanje s turističnimi agencijami je prineslo nove dogovore in poslovne povezave z agencijami za najem plovil, saj vsi vemo, da je na Hrvaškem največja flota plovil namenjenih najemu,« je poudaril Branimir Matijaca, predsednik organizacijskega odbora.

»Posebej smo zadovoljni s profesionalnim odnosom naših gostiteljev, Marine Kaštela, in našega sejma do razstavljavcev,« dodaja vodja CNS, Damir Skelin

Predsednik Zveze hrvaškega malega ladjedelništva pa dodaja: »Dotaknili so se slehernega človeka, ki je že generacije povezan z morjem, od jadranja, ribolova do turističnih storitev. Na našem sejmu smo povezali vse tiste, ki živijo življenje ob morju in si želijo tistega novega vzleta medgeneracijskega prenosa znanja in dviga celotne kakovosti na višjo raven. Hkrati pa smo poskrbeli tudi za ekološko področje našega sejma, saj so bili naši gostje veterani HRM, ki vztrajno čistijo morsko dno in izobražujejo mlade o varstvu okolja.«

16. CROATIA NAUTIC SHOW

In kako vse skupaj deluje v resnici, kako je gostiti tako veliko navtično srečanje, smo izvedeli na drugi predstavitvi domicilne marine – Marine Kaštela!

»V okviru naše koncesije bomo razširili privezni del Marine Kaštela za ladje nad 40 metrov ter na novo prenovljene gostinske in multimedijske prostore. Poleg obstoječega 25-metrskega bazena začenjamo graditi tudi hotel, predvsem z namenom, da bi športnike gostili v športnih kampih skozi vse leto,« je povedal kapetan Joško Berket, lastnik Marine Kaštela.

Armano Zekan, predsednik Organizacijskega odbora jadralnih regat, je predstavil podrobnosti o njegovem uspešnem delu, pri čemer je izpostavil novo mednarodno regato v olimpijskem razredu ILCA, torej nekdanjem razredu »laser«. S sinergijo našega sejma in poslovnim razmahom Marine Kaštela je zadovoljna tudi direktorica Marine Kaštela Ivona Smoljić.

 

Kristina Šimić je zbranim predstavila delovanje Društva Mirno More – mednarodni socialno-pedagoški jadralski projekt za otroke. In letos septembra bo flota 110 čolnov z otroki iz socialno šibkih skupin, ki prihajajo iz številnih evropskih držav, uživala v sedemdnevnem jadranju, vse pod nadzorom strokovnjakov in zdravnikov.

Mate Rajić, trener Veslaškega kluba Marina Kaštela, prvega izmed športnih klubov v portfelju športne družine Marine Kaštela, je razkril nove športne uspehe, pa tudi načrte za prihodnost. Za veslači sta namreč sledila dva odbojkarska kluba za moške in ženske, nato jadralni klub in nazadnje plavalni klub, vsi pod imenom Marina Kaštela.

S promocijo gostiteljice Marine Kaštela se je tokratna edicija CROATIA NAUTIC SHOW – 16. hrvaških dnevov malega ladjedelništva – zaključila s pozdravom – se vidimo prihodnje leto.

 

Ponedeljek 22 Apr 2024

Osrednja tema letošnjega navtičnega salona je navtika po meri človeka.

Na letošnji 16. prireditvi se na tradicionalni lokaciji v MARINI KAŠTELA od 18. do 21. aprila predstavilja skupaj 80 razstavljavcev s področja navtike in turizma.

35 podjetij predstavlja skupaj 80 plovil, od tega 48 motornih čolnov, jaht, dnevnih križark in čolnov ter 32 aluminijastih in gumijastih plovil, katamaranov in jadrnic priznanih domačih in mednarodnih proizvajalcev. 20 podjetij bo zaključilo navtični del s predstavitvijo in ponudbo na trgu bencinskih in električnih motorjev, navtične, ribiške, elektronske in druge pomorske opreme, navtičnih oblačil in nakita ter storitev izposoje plovil.

Prvi vtisi s sejma

Četrtek 18 Apr 2024

Delfini Kvarnerič

Izkoristili smo lep konec tedna na morju in z otoka Krka zapluli na otok Rab. Ob vračanju so iz daljave proti nam priplavali delfini. Nekaj časa so plavali vzporedno z nami, nato pa so nam pripravili pravo predstavo.

 

Ponedeljek 15 Apr 2024

Prince 555 Open

Prince 555 Open prinaša sveže in moderne oblikovne poteze in prepričljive plovne lastnosti, ki so značilne za plovila iz družine Prince. Ima vse karakteristike fishermana, ponuja veliko prostora in dovolj udobnih sedežnih površin za družino in prijatelje, saj lahko popelje do 7 oseb.

Na široki volanski konzoli so vrata za vstop v kabino, kjer lahko hranite smuči, tube, jopiče in vse druge potrebščine. Kabina, ki jo lahko tudi zaklenete, je v primeru slabega vremena lahko tudi zasilno zatočišče ali prostor, kamor se umaknejo najmlajši člani posadke. Sedežne površine v premcu je moč zapolniti z blazino in tako nastane velika sončna ploščad namenjena uživanju na soncu. Tudi shranjevalnih mest ne zmanjka. Prince 555 Open je možno opremiti z zunajkrmnim motorjem do moči 150 KS.

Bogata serijska oprema

Prince 555 Open je že v serijski različici bogato opremljen. Vključeni so volan z volanskim mehanizmom, vodilo sidra, prostor za shranjevanje sidra in vrvi s pokrovom na premcu, privezne bitve (4 kom), ograja iz nerjavnega jekla, kopalna lestev, oblazinjenje kokpita in premca, krmarski školjkasti sedež, krmarska konzola z vetrobranskim steklom in drsnimi vrati, nepovratni odtoki za vodo …

Tehnični podatki

  • Dolžina preko vsega: 5,55 m
  • Dolžina trupa: 5,35 m
  • Širina: 2,11
  • Teža brez motorja: 580 kg
  • Nosilnost: 7 oseb

Več informacij pri zastopniku, podjetju AS Boats, Turnerjeva ulica 2, 2313 Fram, Slovenija, t: +386 2 608 41 41, e: info@as-boats.siwww.as-boats.si

Sreda 10 Apr 2024

Grand G580

V svetu navtike, kjer se strast do morja sreča z željo po raziskovanju, prevladujejo čolni, ki ne le presegajo pričakovanja, ampak ustvarjajo popolnoma nove dimenzije užitka na vodi. Med temi izstopa Grand G580, čoln, ki je zdaj na voljo po akcijski ceni, ki je preprosto preveč mamljiva, da bi jo lahko prezrli. Za vse ljubitelje navtike, ki hrepenite po nepozabnih trenutkih na vodi, je Grand G580 več kot le plovilo; je vaša vozovnica za avanture, ki si jih boste za vedno zapomnili.

Predstavljamo vam Grand G580, čoln, ki s svojo ekskluzivno opremo, dinamičnim dizajnom in neprekosljivim udobjem obljublja, da bo vsak trenutek na vodi nepozaben. Zasnovan z mislijo na tiste, ki ne pristajajo na kompromise, Grand G580 združuje vse, kar si lahko želite od čolna: zmogljivost, udobje in prefinjen dizajn.

Ob prvem pogledu na Grand G580 boste opazili njegov sijajni gel coat v beli barvi, ki mu daje eleganten in sofisticiran videz. PVC TUBE v črni barvi ne zagotavlja le robustnosti, ampak tudi dolgotrajno uporabo. Dodatek podaljšanih platform s stopničkami omogoča enostaven dostop, medtem ko varnostne ograjice iz črnega nerjavečega jekla zagotavljajo varnost in zaščito na krovu.

Ne moremo mimo praktičnih aspektov, kot so dva predala za vrvi zadaj za urejeno shranjevanje, roll bar, ki omogoča vleko za vodne športe, in celoten elektro paket, ki pokriva vse potrebe po navigaciji in zabavi. Za tiste, ki cenite udobje med plovbo, športni volan in ležalne ploščadi z blazinami zagotavljajo, da bo vsaka vožnja po vodi pravi užitek. Dodatek Silvertex oblazinjenja ne le dodaja vzdržljivost, ampak čolnu daje tudi dodaten pečat elegance.

Grand G580 ne bi bil popoln brez vgrajenega rezervoarja za gorivo s kapaciteto 90 litrov, ki zagotavlja, da vam ne bo treba skrbeti za pogosta dolivanja goriva. Seadek podloga, ki imitira tikovino, pa ne samo da dodaja občutek luksuza, ampak zagotavlja tudi varnost s svojim nedrsečim učinkom.

Ko razmišljamo o investiciji v čoln, je cena vedno pomemben dejavnik. Zato je izjemno dobrodošlo, da je Grand G580 na voljo po posebni akcijski ceni 23.255 € + DDV, kar predstavlja znaten prihranek v primerjavi z redno ceno. To pomeni, da je zdaj idealen čas za nakup, saj takšne priložnosti ne pridejo pogosto.

Grand G580 je več kot le plovilo; je odsev želje po raziskovanju, avanturi in uživanju v lepotah, ki jih ponuja morje. Z njim boste doživeli nepozabne trenutke na vodi, ki bodo obogatili vaše življenje in vam ponudili zatočišče od vsakdanjega vrveža. Zagotovite si svoj Grand G580 že danes in se podajte na nepozabne morske avanture, ki čakajo na vas. Ne zamudite te izjemne priložnosti, saj je Grand G580 na voljo za ogled v našem salonu in dobavljiv takoj. Vaša naslednja avantura na morju se začne s Grand G580.

Grand G580

Več informacij:

Nejc, specialist prodajalec,

nejc.kolaric@moto-nautika.com,

Telefon: 00386/(0)31/300 903

 

 

Sreda 20 Mar 2024

SHADOW 22 RANIERI

Sundeck Line Shadow 22  je izjemna izbira za ljubitelje morja, ki imajo radi prestižne čolne, kjer se združita udobje in eleganca!  Ta kompakten čoln, združuje vse, kar potrebujete za nepozabne trenutke na vodi. Z dolžino 6,50 metra in težo le 1200 kg, Shadow 22 ponuja izredno okretnost in enostavnost transporta, ne da bi pri tem žrtvoval prostornost. Z zmožnostjo gostovanja do devetih oseb, in ponudbo dveh ležišč, postavlja nov standard v svojem razredu.

Kljub svoji kompaktnosti pa je Shadow 22 tudi zelo udoben. Ponaša se z obsežno standardno opremo, vključno z 200-litrskim rezervoarjem za gorivo, 75-litrskim rezervoarjem za vodo, elektro paketom, ki vključuje navigacijska svetila in kalužno črpalko, ter vsemi potrebnimi blazinami in INOX ograjo. Za tiste, ki cenijo dodatno udobje, pa je na voljo nadgradnja oblazinjenja.

Vizualno, Shadow 22 izstopa s svojo elegantno zunanjostjo, ki bo pritegnila poglede s svojimi premišljenimi detajli. Navigacijska konzola je prostorna, omogoča pa vgradnjo različnih dodatkov po želji uporabnika. Zatemnjeno vetrobransko steklo in udobna krmarska klop zagotavljata prijetno vožnjo.

Ena od ključnih značilnosti Shadow 22 je napreden H.I.S. sistem, ki zagotavlja izboljšano vodljivost in stabilnost. Ta tehnologija ustvarja zračno blazino pod trupom, zmanjšuje trenje in tako pripomore k manjši porabi goriva. Ta inovacija omogoča Shadow 22, da se elegantno in učinkovito premika po vodi, kar lastnikom prinaša neprekosljivo izkušnjo.

Za tiste, ki razmišljajo o nakupu, generalni uvoznik ponuja privlačne ugodnosti, vključno s 10% popustom na vse nadaljnje servisne storitve in brezplačnim prvim servisom izvenkrmnega motorja ob nakupu. Poleg tega so na voljo storitve registracije, izdelave registracijske nalepke, zavarovanja in garancije, kot tudi primerne prikolice.

Z Shadow 22, Sundeck Linijo, Ranieri dokazuje, da je možno združiti udobje, eleganco in vrhunsko izkušnjo na vodi v enem izjemno okretnem plovilu. Ne glede na vašo izbiro aktivnosti na vodi – bodisi počitek, druženje, šport, ribolov ali raziskovanje – Shadow 22 je pripravljen obogatiti vaše morske dogodivščine.

Razpoložljivost čolna je TAKOJ. Čoln je v prihodu in bo na voljo na ogled v prodajno - servisnem centru podjetja MOTO-NAUTIKA (Ptujska c. 63, Miklavž na Dravskem polju).

SHADOW 22 bo navdušil popolne začetnike, kot tudi izkušene navtike, ki želijo predvsem veliko zunanjega in ležalnega prostora ter manjši spalni prostor ali kabino. Njegovo vzdrževanje je nezahtevno in kar je marsikomu najbolj pomembno - primeren je za prevažanje s prikolico in osebnim avtomobilom.

Za vse dodatne informacije pa so vam na voljo strokovno usposobljeni svetovalci preko emaila: info@moto-nautika.com, ali preko telefonske številke (02) 629 04 00. Prav tako vabljeni na ogled celotne ponudbe (plovil in izvenkrmnih motorjev) na spletnem naslovu www.moto-nautika.com.

MALOPRODAJNA CENA ČOLNA  - NA ZALOGI z dodatno opremo:

Stara cena: 33.322€ + DDV

Akcijska: 29.990€ + DDV

Več plovil na zalogi: https://moto-nautika.com/zaloga-plovil/

Sobota 09 Mar 2024

Stran 1 od 45