Beneteau Flyer 8 Sundeck

Beneteau Flyer 8 Sundeck je plovilo, ki s svojo prostornostjo prekaša vse tekmece v segmentu plovil namenjenih dnevnim izletom v bližnje in oddaljene zalive. S prostornostjo preseneča tako na krovu kot pod njim, kjer je na voljo tudi kabina za prenočevanje.

Flyer 8 Sundeck v dolžino meri dobrih 8 m. Z značilnim razširjenim premcem nudi povsem novo izkušnjo na morju. Kot že samo ime pove je Sundeck namenjen uživanju na soncu. Na premcu je velika sončna ploščad, ki omogoča udobno poležavanje pod soncem 3 ali štirim osebam. Zaradi širokega premca je prostornejša tudi kabina. V njej je prostor za majhen toaletni prostor, priročno kuhinjo in posteljo, na kateri lahko prespijo do 3 osebe. Krmarska konzola je nameščena sredinsko. Prehod s krme na premec je zato možen na obeh straneh. Ker je plovilo široko 2,5 m, je komandna konzola široka. Na desni je krmarski del, na levi strani pa so vrata v podpalubje. Krmarju je namenjen udoben, po višini nastavljal sedež. Upravljanje s plovilom je zato enostavno in udobno tako v sedečem, kot v stoječem položaju. Poleg krmarja je še en enak sedež za sopotnika. Oba sedeža se lahko zasukata za 180 stopinj in postaneta del sedežne garniture v krmnem delu plovila. Na sredini je prostor za veliko mizo, v bokih plovila pa sta dve dodatni klopi, na katerih se lahko namestita po dve osebi. Obedovanje na krovu, ali uživanje ob hladnem koktajlu na sidru, je udobno za sedem oseb, plovilo pa lahko na krov sprejme skupno 10 oseb.

Flyer 8 Sundeck je namenjen vgradnji zunajkrmnega motorja. Največja moč je 350 KM. Ker teža plovila brez motorja znaša le 1685 kg, je temu primerna tudi hitrost plovbe, ki pri najmočnejšem motorju preseže 40 vozlov. K stabilnosti na vodi, majhni porabi in veliki končni hitrosti pripomore tudi patentirana Air Step2 tehnologija gradnje trupa plovila.

Test plovila

Test plovila je izvedla ekipa The Boat Show. Poglejmo si, kako se je Flyer 8 Sundeck izkazal na testu.

Plovilo na testu je bilo opremljeno z najmočnejšim dovoljenim motorjem s Suzukijevim 350 KM zunajkrmnim motorjem, ki ima edini dva nasproti vrteča se propelerja. Test so opravili na gardskem jezeru. Morje je bilo mirno, na krovu je bila ena oseba.

Plovilo izglisira pri hitrosti 12 vozlov. Motor se je vrtel s 3100 obrati v minuti. Ko obrate motorja povečamo na 3800 se hitrost poveča na 20 vozlov. Poraba znaša 35 l/h oziroma 1,75 l/nmi. Pri 4200 obratih/min hitrost naraste na primerno potovalno hitrost 25 vozlov. Poraba znaša 48 l/h oziroma 1,92 l/nmi. Pri 4800 obratih motorja v minuti plujemo že s hitrostjo 30 vozlov. Če si nekoliko pomagamo še z nastavitvami motorja, hitrost naraste še za nekaj vozlov. Pri 6000 obratih v minuti je hitrost plovbe že presegla 40 vozlov. Merilec hitrosti se je umiril pri 41,5 vozlih.

Tehnični podatki:

 • Dolžina preko vsega (m): 8.10
 • Dolžina trupa (m): 6.96
 • Širina (m): 2.50
 • Teža brez motorja (kg):1685
 • Največja moč motorja (KM): 350
 • Gorivo (L): 340
 • Voda (L): 80
 • Nosilnost (oseb): 10
 • Število ležišč: 2

Cena:  na tej povezavi.

Plovilo je na zalogi pri slovenskemu zastopniku plovil Beneteau Slovenija, As Boats d.o.o., tel.: 02 608 41 41

Foto galerija beneteau Flyer 8 Sundeck:

Torek 27 Feb 2024

Jadrnica nasedla na Krku

Orkanski jugo je v petek vrgel na skale jadrnico v Puntarski dragi na Krku.

V petek je na Jadranu pihal orkanski jugu. Dosegel je hitrosti do 60 vozlov. Med področji, kjer je pihal najmočneje je bil tudi Kvarnerič (morsko področje med otoki Krk, Rab, Cres in Pag). Puntarska Draga, ki je sicer zelo dobro zaščitena pred vetrovi, v tem močnem jugu ni nudila dovolj zaščite za jadrnico, ki naj bi bila privezana na plovko. Jadrnico je odneslo do skrajnega severnega dela zaliva, kjer so jo valovi nasukali na skale.

Nedelja 25 Feb 2024

Karnic SL800

Karnic SL800 je izjemen družinski gliser, namenjen za krajša križarjenja in dnevne izlete.

Ladjedelnica Karnic je ena izmed najhitreje rastočih ladjedelnic na svetu. Njihova plovila odlikujejo izjemna kakovost izdelave, inovativne rešitve in izjemne plovne lastnosti. Vsa plovila so izdelana v zaprtih kalupih s sistemom vbrizgavanja, kar zagotavlja majhno težo in veliko trdnost trupov.

Notranjost

Karnic SL800 je 8 m dolg gliser, ki v podpalubju skriva štiri ležišča in kopalnico. Na njem lahko brezskrbno prenoči cela družina, ki bo na krovu imela vse potrebno udobje. Premčno ležišče se lahko spremeni v sedežno garnituro, na kateri se lahko druži in obeduje celotna posadka v primeru slabega vremena. Krmno ležišče je skrito pod krov. Z inovativno stopnico, ki s krova vodi v podpalubje, so v krmnem ležišču zagotovili zračnost. V podpalubju so kopalnica z umivalnikom in mornarskim WC-jem, hladilnik in več omaric za shranjevanje.

Na krovu

Karnic SL800 je namenjen vgradnji zunajkrmnih motorjev. Krmni del krova je zato v enem nivoju, prostoren in praktično razporejen. Na krmi se po celotni širini razprostira oblazinjena klop v obliki črke U, na katero se lahko udobno namesti šest oseb. Sedeži so izdelani izjemno prebrisano. Naslone lahko pomaknemo proti premcu in sedežno garnituro spremenimo v krmno ležalno ploščad obrnjeno proti morju. V sredini sedežne garniture je priročna miza, ki krmo spremeni v idealen prostor za druženje in obedovanje. Dostop do morja je na desni strani plovila in omogoča enostavno prehajanje na krmno platformo.

Krmarska konzola je bogato odmerjena. Pomaknjena je proti desnemu boku, zato omogoča enostaven dostop v podpalubje na levi strani. Čeprav ima plovilo bočna prehoda s krme na premec na obeh bokih, je na njej dovolj prostora za namestitev krmarja in sopotnika. Hrbtna stran krmarjevega sedeža je priročna kuhinja z umivalnikom in štedilnikom. Pod njima je dovolj prostora za shranjevanje ali namestitev zunanje hladilne torbe.

Na premcu

Inovativne rešitve ladjedelnice so implementirane tudi na premcu plovila. Namesto preproste sončne ploščadi so v Karnicu izdelali sončno ploščad, ki ji lahko spreminjamo naklon hrbtišča. Zato je primerna za ležanje, branje ali druženje. Za vroče dni in zaščito pred soncem na sidru je na premcu nameščena še priročna sončna streha.

Osnovna oprema

Karnic SL800 ima zelo bogato osnovno opremo. V njej so hupa, kalužna črpalka, navigacijske luči, luči v kabinah, vodilo sidra, inox bitve, oblazinjena krmna klop v obliki črke U z možnostjo obračanja hrbtišča proti krmi ter možnostjo preureditve v ploščad za sončenje, oblazinjenje na premcu, prehodi na krmi z vrati, držala za kozarce, led ambient luči v kokpitu in kabini, podaljšane kopalne ploščadi levo in desno, EVA Foam teak na premcu in kopalnih ploščadih, vetrobransko steklo z inox okvirjem, stikalna plošča, marine radio USB/Bluetooth ter 6x zvočniki, deluxe volan z volanskim mehanizmom, prenosna torba za shranjevanje, box za plinsko jeklenko, miza iz tikovine, zavese v notranjosti, WC ter umivalnik, prostor za shranjevanje sidra in vrvi s pokrovom na premcu, ograja iz nerjavnega jekla, kopalna lestev in še bi lahko naštevali.

Tehnični podatki:

 • Dolžina preko vsega: 9.2 m
 • Dolžina trupa: 7.98 m
 • Širina: 2.96 m
 • Največja moč motorja: 500 KM
 • Gorivo: 400 L
 • Voda: 90 L
 • Kabine: 2
 • Ležišča: 4
 • Nosilnost: 12 oseb
 • Teža z motorjem: 3200 kg

Plovilo je na zalogi pri slovenskem zastopniku za plovila Karnic, As Boats d.o.o. tel.: +386 (0)2 608 41 42.

Ponedeljek 19 Feb 2024

Letošnji salon plovil Nautika Zagreb je spet presenetil s ponudbo in je potrdil, da je izjemno zanimiv sejem tako za razstavljavce kot obiskovalce. Na sejmu so bile prikazane številne hrvaške premiere, bogata ponudba plovil, navtične in ribiške opreme.

Del ponudbe si lahko ogledate v spodnji foto galeriji.

Nedelja 18 Feb 2024

Boot 2024

Z več kot 1500 razstavljavci iz 68 držav, ki se razprostira na 220.000 kvadratnih metrih v dvoranah od 1 do 17, je Boot Düsseldorf največji sejem plovil in vodnih športov v Evropi in verjetno tudi na svetu. Poteka od 20. do 28. januarja 2024, zato bodo navtični navdušenci in vsi, ki imajo radi vodne športe našli široko paleto čolnov, gumenjakov, jadrnic in luksuznih jaht. Priljubljeni vodni športi, kot so potapljanje, deskanje, kajtanje, veslanje, plovba s kanujem, so na voljo v vseh njihovih oblikah in z ustrezno opremo. Ne manjka tudi atraktivnih odrskih programov, predavanj in vsega kar spada zraven.

Vrhunski strokovnjaki pripravljajo zanimive in poučne delavnice s prikazom praktičnih aktivnosti, tako za rekreativce kot za strokovnjake. Vse to lahko vidite, gledate in obiščete v teh dneh sejma, kar naredi ta sejem še bolj edinstven v svetovnem merilu. Ne pozabimo na zaščito morja in s tem povezane inovativne, trajnostne tehnologije, ki so prav tako pomemben dejavnik tega Boota. Predstavljeni so potapljaški centri in čudovita potapljaška območja po vsem svetu ter predstavljena so najnovejša potapljaška oprema in najnovejši potapljaški trendi. Doživite potapljanje na stojnicah, kakor tudi v dveh velikih steklenih akvarijih.

Skoraj 1100 večjih in manjših plovil je razstavljenih in med največjimi so skoraj 100 čeveljske jahte. Ti prestižni in dragi modeli plovil so prava paša za oči. Za jadralce so razstavljene jadrnice, od tistih ki ste jih že videli lani in so še vedno v trendu, kakor tudi nekaj novitet. Veliko plovil poganja električni motor, kar je postal vse večji trend. Ekologija in s tem ohranjanje planeta Zemlje je vse bolj prisotno.

Po prvih nekaj dneh so razstavljavci dejali, da so zadovoljni sejmom. Po kovidu se je sejem vrnil nazaj v svoje tirnice, zato je prav, da Boot zadovolji razstavljavce kot tudi obiskovalce, pa saj oboje že zadovoljuje 55 let.

 Nekaj utrinkov s sejma

 

Četrtek 25 Jan 2024

Ranieri International NEXT 285LX

Italijanska blagovna znamka plovil Ranieri je v Sloveniji, tudi zaradi zastopnika podjetja Moto Nautika, d. o. o., iz Miklavža, že dobro poznana.

Model 285 LX prihaja iz serije Next, ki jo je ladjedelnica Ranieri International na trg poslala pred leti in prikazala inovativni sistem gradnje po sistemu »Fully-Developed Cockpit System«. Pravzaprav je Next linija že dobro poznana, kar daje še nekaj izstopajoče lepote, pa je nova oznaka LX, za katero se skriva okrajšava za »Extra-Luxury«. Ranieri Next 285 LX ni le všečno in dovršeno oblikovano plovilo, temveč s 600 konjskimi močmi na krmi tudi izjemno zmogljivo plovilo.

Next 285 LX se pridružuje liniji Sundeck (imajo še Open), kar pomeni da je opremljen tako kot drugi predstavniki iz te linije s centralno postavljeno krmarsko konzolo in površino za sončenje na premcu, pod katero je kabina za dve osebi. Nekaj manj kot devet metrov dolg motorni čoln je tako primeren za podaljšane konce tedna, za dnevne izlete, ko lahko v območju plovbe C-kategorije sprejme na krov kar 12 oseb. Ranieri se razlikuje od drugih podobnih plovil v tej kategoriji po sodobnem in optimiziranem procesu izdelave palube, kabinskega dela, prostorov za rezervoarje in skladišča v enem kosu, kar so poimenovali »Fully-Developed Cockpit System«.

NA PALUBI

Dostop na plovilo je mogoč neposredno prek dveh velikih kopalnih ploščadi, nameščenih izven trupa, ki obenem ščitijo oba izvenkrmna motorja. Na levi kopalni ploščadi je nameščena lestev z dvema ročajema za lažji izhod iz vode, na dosegu roke je še prha. Prostor na krmi je tako urejen, da lahko mimo motorjev prehajamo z ene kopalne ploščadi na drugo, v ta namen je tudi nerjavno prijemališče. Ta prostor je tehnično gledano potreben zato, da lahko dvignemo peto motorja iz vode in ga tako vsaj malo obvarujemo pred obraščenostjo. V kokpit pridemo čez prehod na levi strani, ki se zapira z majhnimi vrati. Prostor je izjemno dobro izkoriščen, a vseeno pogledam najprej proti premcu, kjer je površina za sončenje. Oblazinjen prostor na premcu je zavarovan s čvrsto nerjavno ograjo. Visoka krmarska konzola je postavljena v sredini in omogoča dostop do premca z leve in desne strani, kjer se bodo lahko sončile tudi tri ali celo štiri osebe. Oporo za sedenje ponuja tudi del oblazinjene krmarske konzole. Za krmarja je dobro poskrbljeno z ravno prav visokim vetrobranskim steklom, ki se lepo sklada z oblikovanjem trupa in palube. Poleg krmarja bo na preklopnih sedežih lahko še en sopotnik.

V zadnjem delu kokpita je prostor odlično ergonomsko izkoriščen, tako da dobimo okoli hidravlično nastavljive mize po višini, sedišča s treh ali celo štirih strani. Na krmi je najdaljša klop, pod katero je velik skladiščni prostor, na levi in desni notranji strani oplate sta zložljivi klopci. Udobno se lahko okoli velike mize namesti pet oseb, če bi se malo stisnili, bi jih lahko sedelo tudi devet. Prednost hidravlične mize so različne nastavitve višine – od povsem pospravljene v palubi, višine ležišča ali v najvišji legi kot miza, primerna za večerjo.

Pod palubo

Prostor v skoraj osemmetrskem trupu s širino 2,85 metra so zasnovali izredno premišljeno in tako pridobili kar največ uporabnih površin skladiščnih prostorov. V premcu pod površino za sončenje je veliko ležišče, ki ga je mogoče spremeniti v obliki črke V oblikovano sedišče z mizico na sredini. Na krmi, pod kokpitom, pa je še eno dvojno ležišče, kar omogoča prenočitev za štiri ali morda pet oseb, če bo to družina z otroki. V tem primeru bodo prostori res nudili kar največje udobje. K dvema ločenima spalnima prostoroma so dodali še dokaj velik toaletni prostor z umivalnikom in mornarskim straniščem. Toaletni prostor je nadpovprečno prostoren za tak tip in dolžino plovila ter ločen od drugih prostorov. Poseben poudarek velja tudi uporabi in izboru kakovostnih materialov v notranjosti.

PLOVIL NA ZALOGI – MOŽNA REZERVACIJA OSEBNE PREDSTAVITVE

V podjetju Moto-Nautika je plovilo na zalogi in trenutno na voljo v akcijski ceni. Po dogovoru se se lahko dogovorite in rezervirate termin za osebno in detajlno predstavitev plovila.

Od opreme je poleg standardne vključeno:
- Elektronski merilec verige
- Roll bar with 2 bimini
- Raisable seats - stranski sedeži
- 220v elektrika za marino

REDNA CENA: 177.755€ + DDV
AKCIJSKA CENA: 164.614€ + DDV

Za več informacij kontaktirajte na info@moto-nautika.com ali 041-739-818 (Lea)

Preverite aktualno zalogo plovil: https://moto-nautika.com/zaloga-plovil/

 

Četrtek 25 Jan 2024

Sajam_Nautika_Zagreb

Sejem navtike, najbolj obiskan in poslovno prijazen navtični sejem na Hrvaškem, bo v svoji 31. izvedbi navtičnim navdušencem predstavil številna nova plovila hrvaških ladjedelnic, pa tudi plovila tujih proizvajalcev.

Od 14. do 18. februarja 2024 bo vsa pozornost navtike na Hrvaškem in v ​​regiji usmerjena v edini celinski sejem navtike na Hrvaškem. V svojem tradicionalnem času, tik pred novo navtično sezono, je prostor, kjer se v dinamičnem okolju ustvarjajo nova sodelovanja, krepijo stara ter izmenjujejo ideje in izkušnje.

Prepoznaven je po pestri navtični ponudbi, zaradi česar je Navtika v primerjavi z drugimi sejem z najbolj popolno navtično ponudbo. Zanimiva je tako za poslovneže kot širšo javnost, saj v bogati ponudbi ponuja vse na enem mestu; od srečanj B2B do zanimivih stvari za širšo publiko.

Hrvaške ladjedelnice se bodo zahtevnemu navtičnemu trgu predstavili tako z najmočnejšo zasedbo kot s premierami. Poleg odlične lokalne ponudbe bodo na Nautiki tudi najbolj znani svetovni proizvajalci plovil.

Čaka vas vrhunska ponudba jaht, gliserjev, čolnov, kajakov, gumenjakov, ladijskih in zunajkrmnih motorjev, opreme za potapljanje, jadranje in druge vodne športe, promocija novih plovil in navtične opreme na hrvaškem trgu, atraktivna razstava navtične fotografije, lepi primeri tradicionalnega hrvaškega ladjedelništva v lesu.

Pripravljen je tudi aktualni strokovni program, med drugim izpostavljamo konferenco »Izobraževanje skiperjev in varnost plovbe na Jadranu«, panel z zanimivim naslovom »Ona & morje – ženske v navtiki –« ter mrežni dogodek, na katerem bodo predstavljene »Priložnosti za mlade ljudje v navtiki«.

V središču Zagreba vas pričakuje prava marina, dogodek, kjer se združijo hrvaška poslovna odličnost, tradicija in izkušnje, uprizorjeni v elegantnih čolnih, ki navdušujejo obiskovalce in bodoče navtike. Svoje storitve bodo ponudile številne hrvaške marine, čarterska podjetja, ladjedelnice, agencije, klubi, ustanove in združenja, ki so povezana z navtiko in navtičnim turizmom.

Da je sejem zanimiv, priča tudi število obiskovalcev, ki vsako leto presega številko 25 tisoč. Tudi zanje vsako leto pripravimo nagradno igro z zanimivimi nagradami.

Za vse druge informacije spremljajte www.zv.hr in družbena omrežja Zagrebškega velesejma.

Ponedeljek 22 Jan 2024

Zar Formenti 85 Sport Luxury

Visoka zmogljivost skupaj s futurističnim in privlačnim dizajnom uvršča ZAR 85 SL med modne čolne in je idealen za ljubitelje stila in, upamo si reči, glamurja. Zaradi svoje športne in ergonomske oblike je lahko ZAR 85 SL namenjen večjim plovilom kot pomožni čoln za prevoz od plovila na obalo ali kot samostojno plovilo. Zar 85 Sport Luxury meri 8,50 metra v dolžino in 3,20 metra v širino, kar omogoča prostor za 14 ljudi na krovu.

ZAR Formenti

Kot pri vseh svojih plovilih za gradnjo uporabljajo najkvalitetnejše materiale in posvečajo pozornost prav vsakemu detajlu. Ravno toliko ali pa še več pozornosti posvetijo tudi oblikovanju trupa in razporeditvi teže. Zaradi dolgoletnih izkušenj, ladjedelnica izdeluje gumenjake že 38 let,  so vsa njihova plovila oblikovana tako, da omogočajo izjemno stabilno, udobno in hitro plovbo. Seveda je hitrost povezana tudi z ekonomičnostjo. Zaradi vseh fizikalnih lastnostih so gumenjaki ZAR enostavni za uporabo, hitro izglisirajo dosegajo visoke hitrosti. Kot smo vajeni pri gumenjakih te ladjedelnice imajo drugačno samosvojo obliko. Uporabljeno je veliko plastike in občutek na krovu je primerljiv s plovbo na nekoliko večjih gliserjih.

Z modernim in ostrim oblikovanjem, zasnovanim s strani slavnega oblikovalca Carlosa Vidala v slogu "edge-design", je Zar 85 SL opazen čoln. Zasnovan s trupom, podobnim tistemu pri Zar 87 Welldeck, pritegne ljubitelje plovbe, ki iščejo edinstveno in prilagojeno estetiko, ki se izstopa od običajnih modelov.

ZAR 85 SL z edinstvenim dizajnom na voljo za ogled v Moto-Nautiki

Kot generalni uvoznik za Slovenijo, si je ta unikaten gumenjak možno ogledati v prodajnem salonu podjetja Moto-Nautika v Miklavžu pri Mariboru, na Ptujski cesti 63.

Katero opremo ponuja ZAR 85SL?

STANDARD OPREMA:
• 2 široka prednja prostora za shranjevanje
• 2 prednja predala za shranjevanje
• Širok centralni predal za shranjevanje na zadnjem delu plovila
• Vgrajena ograja na robu kokpita
• Rezervoar za gorivo približno 400 l/105 galon CE standard že vgrajen
• Konzola za upravljanje s 2 sedežema
• Električna stikalna plošča na konzoli
• Vgrajene navigacijske luči
• Hidravlični sistem krmiljenja
• Športno krmilo
• Notranji prostor
• 2 LED luči v notranjosti kabine
• Sedež za krmiljenje s preklopnim naslonjalom
• Kuhinja s 2 (namestitev plinske napeljave ni vključena)
• Komplet zunanjih blazin
• Blazine za kabino
• Prilegajoče se blazine za naslonjalo na prednjem delu
• Prilegajoče se blazine za naslonjalo na zadnjem delu
• Sistem za oskrbo s svežo vodo pod tlakom s vgrajenim rezervoarjem (približno 100 l/16 galon) in tušem
• Hladilnik (64 l)
• Sidro iz nerjavečega jekla težko 9 kg
• Dvojna močna gumirana robna zaščita
• Držala iz nerjavečega jekla za vse potnike
• 4 zatiči iz nerjavečega jekla
• 3 nosilci za dvig iz nerjavečega jekla
• Podaljšek za kopanje na levi strani s preklopno lestvijo iz nerjavečega jekla
• Podaljšek za kopanje na desni strani
• Komplet za popravilo
• Črpalka za napihovanje
• Manometer
• Par vesel

DODATNA OPREMA:
• AFT blazina za mizo
• Elektro winch
• Podaljšek prednje plošče z blazino, mizo in stojalom
• Noga za zadnjo mizo
• Zadnja vrata iz nerjavečega jekla
+ DODATNO: FLEXI TEAX PO CELEM ČOLNU

 

REDNA CENA PLOVILA: 124.805€ + DDV

AKCIJSKA CENA PLOVILA v primeru nakupa z motorjem: 105.185€ + DDV

Za več informacij kontaktirajte na info@moto-nautika.com ali 031-300-903 (Nejc)

Preverite aktualno zalogo plovil: https://moto-nautika.com/zaloga-plovil/

Petek 19 Jan 2024

Z elegantnim dizajnom, visoko kakovostjo izdelave in vrhunsko zmogljivostjo je GRAND Golden Line G680 pravi biser prodajnega salona. Ta gumenjak ponuja izjemno udobje, stabilnost in vsestranskost, ki jih pričakujete od blagovne znamke GRAND. Ne glede na to, ali ste ljubitelj mirnega ribolova, adrenalinske vožnje ali preprosto uživate v sproščenem družinskem izletu po vodi, vam bo GRAND Golden Line G680 zagotovil izjemno izkušnjo na morju.

Pametna zasnova, kompakten in prostornost so lastnosti, ki popolno opisujejo ta model.

Moderen s trdim dnom napihljivi čoln kategorije C s premišljenim dizajnom, ki v manj kot 7 metrih trupa vključuje vse potrebne funkcije in možnosti.

SPREDNJI DEL - PREMEC

Dinamična oblika premca ponuja dva ločena predala - predal za sidro in predel za shranjevanje na premcu. Predal za sidro ima dvignjen pokrov, ki izboljša ergonomijo in nudi oporo hrbtu/vratu, ko se naslanjate/ležite. Celotno območje za sončenje, ki je na voljo s sončno ploščadjo, meri do zelo prostornih 2 kvadratnih metrov.

SREDNJA DEL IN KRMILNA KONZOLA

Krmilna konzola in sedež za vožnjo, zasnovana in izdelana s strojno natančnostjo, ponujata širok kot gledanja, da lahko jasno opazujete premec, tudi ko sedite.

Krmilna konzola ponuja tudi velik prostor v sprednjem delu, ki se odpira ravno obratno kot recimo na G750 ali G850. Brez plinskih vzmeti in enostaven dostop do notranjosti. Vsa ožičenja od elektronike na armaturni plošči so skrita za odstranljivo steno znotraj. Sama armaturna plošča je primerna za zaslon do 16 palcev in tradicionalen predal za rokavice. Poleg tega ima konzola podporno stopnico za noge.

SEDEŽNA KONZOLA

Sedeža za krmiljenje in sopotnika s funkcionalno konzolo z umivalnikom, tradicionalno vključujeta varnostne ročaje in blazine, s katerimi se lahko iz sedežnega položaja spremenite v položaj naslona.

Sedeži in sama konzola so izjemno široki, da zagotovijo udobno sedenje za krmarja in sopotnika ter omogoča vgradnjo 62-litrskega hladilnika/zamrzovalnika in umivalnika s pipico.

ZADNJI DEL IN SONČNA PLOŠČAD

V zadnjem delu se nahaja sedišče oblikovano v stilu črke U.  Ponuja 2 stranska predala, zelo prostoren sredinski predel za shranjevanje, dopolnjeno z varnostnimi ročaji okoli njega. Možnost nadgradnje s pametno vrtljivo mizo in ergonomsko zadnjo ploščadjo, ki omogoča prost dostop do hladilnika in predalov za shranjevanje brez odstranitve mize ali ploščadi, kar ustvari prijeten in udoben prostor za obedovanje in sončenje.

Izjemno široka krma ponuja dodatne velike predalnike za "mokre vrvi" in dodatne ravne površine, dopolnjene z mehko protizdrsno podlogo SeaDek.

HARD-TOP

Hard-Top zagotavlja prijetno in hladno senco, visok je 1,9 metra, ima vgrajene reže za zvočnike in je primeren za namestitev dodatne opreme, kot je radar.

Kot alternativa trdemu strešniku, je možnost dokupa INOX Bimini tende.

Vabimo vas, da obiščete njihov prodajni salon in si ogledate ta čudoviti gumenjak v živo. Strokovni svetovalci bodo z veseljem delili vse podrobnosti o tej vrhunski plovilu in vam pomagali najti popolno rešitev za vaše navtične potrebe.

Za več informacij jih obiščite v prodajnem salonu ali pokličite na telefonsko številko +386 41 739 818.

Za pripravo ponudbe kontaktirajte: info@moto-nautika.com

CELOTNA ZALOGA PLOVIL

 

Petek 12 Jan 2024

Ranieri International NEXT 275SL

Prvi iz novega segmenta športnih luksuznih plovil. Tik po svojem prvem prikazu na Cannes Yachting Festivalu je Ranieri International 275 SL takoj izstopal zaradi svoje originalne postavitve - z dvema bivalnima območjema - zasnovane za ljubitelje življenja na prostem.

Ampak ne dajte se zavesti čistemu odprtemu videzu: pod palubo se skriva kabina in stranišče, idealno za kratke izlete.

Dolg 8,20 metra in širok 2,55 metra; 275 SL se dejansko ponaša z povsem izvirno postavitvijo, z dvema bivalnima območjema (ena na krmi in druga na premcu) ter več pametnimi rešitvami za preživljanje krovu plovila.

Projekt, pojasnjuje Salvatore Ranieri, "je nastal za ameriške stranke, ki pogosto iščejo "party boat" z veliko družabnimi prostori, vendar se dobro prilagaja tudi potrebam sredozemskega občinstva: lahko sprejme 9 ljudi za kratek izlet in ponuja dve udobni ležišči ter stranišče pod palubo."

NA KROVU

Zunanji motor je nameščen na krmi, obdan z dvema precej velikima platformama, ki nam omogočata enostaven dostop na krov. Zelo praktična, še posebej za plavanje na odprtem morju, je zložljiva stopničasta lestev, vgrajena v levo platformo, obdana z dvema ročajema za oprijem.

Dostop do kokpita je mogoč z obeh strani. Tu, kot tudi na Next 275 LX, v sredini najdemo kavč z naslonjalom, ki ga je mogoče prilagajati proti premcu ali krmi. Drugi kavč je postavljen za voznikovim sedežem, medtem ko so dodatni sedeži - zložljivi - ustvarjeni ob straneh.

Po potrebi je mogoče jedilni prostor spremeniti v prostor za sprostitev: samo dodajte podaljšek, da ustvarite ogromno ležalno površino, opremljeno tudi s praktičnimi nosilci za kozarce.

Krmilna postaja je opremljena z dvema neodvisnima stoloma, opremljenima s sistemom blazine, ki je koristen pri krmiljenju čolna tudi med stoječim položajem. Instrumentna plošča, ki jo je mogoče po želji prilagoditi, se razteza na več ravneh, da so instrumenti jasno berljivi.

Nazadnje, je nov vetrobran z športno obliko (v skladu z usmerjenostjo SL razreda), zelo ovojen in zaščitni.

Območje premca - opremljeno je s stolom, obrnjenim naprej, ustvarjenim na sprednjem delu in dvema udobnima ležalnikoma z odstranljivimi nasloni za hrbet; vendar se lahko enostavno spremeni v območje za sončenje s pomočjo dodatnega modula ali v drugo jedilnico z mizo in baldahinom.

Z odpiranjem drsne vrata na levi strani krmilne konzole dostopate do prostora pod palubo, ki ni toliko bistven kot na Next 275 LX, vendar še vedno zelo dobro narejen. Za stopnicami je pograd z dvema udobnima ležiščema, ki se izkažeta kot zelo praktična po potrebi.

TEHNIČNI PODATKI RANIERI INTERNATIONAL 275 SL

 • Dolžina 8,20 m
 • Največja širina 2,55 m
 • Teža 2.100 kg
 • Motorizacija: zunajkrmna - 1 ali 2 motorja
 • Največja moč 450 KM
 • Kapaciteta rezervoarja za gorivo 390 l
 • Kapaciteta rezervoarja za sladko vodo 80 l
 • Število oseb 9/11
 • Leži 2
 • Odobritev CE kategorija BC

Cena, začenši od 85.000,00 € + DDV brez motorjev

Za več informacij ali za pripravo ponudbe se obrnite na distributerja za slovenski in hrvaški trg: Moto-Nautika d.o.o., na številko 00386 41 739 818 ali preko e-pošte info@moto-nautika.com.

 

Sobota 23 Dec 2023

Stran 1 od 45