Zadnje iz eTrgovine

39.00€

Ste ugotovili, da je Jadransko morje premalo za vas in vašo posadko? Razmišljate o  tem, da bi se podali v Mediteran ter nadaljevali plovbo v Atlantski ocean?

Slovenski jadralec Jasmin Čauševič se je v preteklih letih podal na plovbo iz Jadrana. Najprej je zaplul v Mediteran, prečkal Gibraltarsko ožino ter prvo etapo plovbe končal v Kanarskih otokih. V drugi etapi se je s Kanarskih otokov podal proti Kapverdskim otokom, nato pa sam prečkal Atlantski ocean in uspešno pristal na Karibih.

V času njegove plovbe so nastale tri knjige, ki podrobno opisujejo dogajanja med plovbo, njegove občutke ter številne napotke za plovbo po oceanih tudi, kadar se na plovbo odpravite sami.

Komplet treh knjig:

Redna cena: 66,90 EUR

Akcijska cena: 39,00 EUR (samo za naročnike eNavtike)

 

Akcijska cena samo do 22.1.2019

Jasmin Čauševič - Komplet potopisov

Zadnji video

Ženski vozel uporabljamo za spajanje dveh enako debelih vrvi.

Je enostaven za izdelavo a ni preveč uporaben, saj je za razliko od moškega vozla manj zanesljiv in ga je težje razvezati. Uporabljamo ga pri podaljševanju vrvi, podvezovanju jader…

Naredimo ga tako, da najprej naredimo en polvozel, kateremu sledi še drugi polvozel v obratni smeri.

Komentarji

Komentarji   

# Miha 05:18 16-10-2014
... kateremu sledi še drugi polvozel v ISTI smeri
# PAVEL 08:56 17-10-2014
SE GA NI TREBA NAUČITI DELATI, KER V 80 %, KO ŽELIŠ NAREDITI MOŠKI VOZEL NA KONCU RATA ŽENSKI VOZEL.
# Lojze 07:40 23-10-2014
Moja žena ga je delala, ker se mu je reklo "ženski vozel". Ko pa sva bila pred mnogimi leti v neki italijanski delavnici jader in je naneslo, da ga je tam naredila, ji je mojster prišepnil na uho: "Signora,questo e un nodo del asino - Gospa, to je oslovski vozel". Od takrat ga v življenju ni nikoli več naredila. Zakaj neki mi ta dva pridevnika enačimo, pa še učimo ta vozel?