Zadnje iz eTrgovine

39.00€

Ste ugotovili, da je Jadransko morje premalo za vas in vašo posadko? Razmišljate o  tem, da bi se podali v Mediteran ter nadaljevali plovbo v Atlantski ocean?

Slovenski jadralec Jasmin Čauševič se je v preteklih letih podal na plovbo iz Jadrana. Najprej je zaplul v Mediteran, prečkal Gibraltarsko ožino ter prvo etapo plovbe končal v Kanarskih otokih. V drugi etapi se je s Kanarskih otokov podal proti Kapverdskim otokom, nato pa sam prečkal Atlantski ocean in uspešno pristal na Karibih.

V času njegove plovbe so nastale tri knjige, ki podrobno opisujejo dogajanja med plovbo, njegove občutke ter številne napotke za plovbo po oceanih tudi, kadar se na plovbo odpravite sami.

Komplet treh knjig:

Redna cena: 66,90 EUR

Akcijska cena: 39,00 EUR (samo za naročnike eNavtike)

 

Akcijska cena samo do 22.1.2019

Jasmin Čauševič - Komplet potopisov

Zadnji video

Posebne oznake se ne uporabljajo kot navigacijske oznake, ampak se z njimi označujejo posebna območja ali objekti, o katerih se je treba informirati iz priročnikov za plovbo (npr. kabli in cevovodi, območja vojaških vaj, rekreativna območja, zaščitena območja, oceanografske postaje ...).

Posebne oznake so rumene barve poljubne oblike (vendar različne od ostalih navigacijskih oznak). Na njih je, kot vrhnje znamenje, znak X rumene barve, na njih je lahko tudi rumena luč Ru Bl 3s.

V Slovenskem morju posebne oznake označujejo zavarovana območja morja, kot so naravni spomenik Debeli rtič, naravni spomenik Rt Madona in naravni rezervat Strunjan. Poleg tega je s posebno oznako označena tudi oceanografska boja Vida pred Rtom Madona.

Komentarji