Zadnje iz eTrgovine

20.00€

Jadranje po Karibskem otočju, skozi Panamski prehod in preko Pacifika

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu. Njegova želja je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. S svojim jadranjem in opisom vsega tega, želi predstaviti slovenskim jadralcem, da so sanje lahko uresničljive z zmerno količino denarja. Jasmin Čauševič je trenutno prekinil svoje jadranje in je v Sloveniji. Med pripravami na nadaljevanje njegovega življenjskega projekta, bo na predavanju predstavil številne zanimive informacije o plovbi po Karibskem morju, prečkanju Panameskega prekopa, o dobrih 30 dni trajajoči plovbi preko Tihega ocena in končno pristanka na otočju Tonga.

Predavanje o plovbi ni zgolj potopis, temveč tudi oris plovbe po zahtevnih področjih, koralnih grebenih, oceanih ter eksotičnih lokacijah, ki jih vidimo le na fotografijah.

 

Kraj: Cesta na Brdo 85, Ljubljana

Datum: 12.2.2020 ob 18.00

Trajanje: 100 min

Darilo: Na predavanju dobi vsak udeleženec bon za 10€ za nakup ene od knjig

Parkiranje: Zagotovljeno gratis

 

Vse udeležence naprošamo, da na predavanje prinesejo potrdilo o plačilu.

Predavanje: Skriti paradiž

Zadnji video

Torek, 21.1.2020 ob 9.00

Ob 8.00 uri po našem času (UTC 6:00) in 16:00 po lokalnem času so jadralci začeli šesto etapo regate Clipper. Tokrat je bil začetek v stilu starta dirke Le Mans.

Sprememba na plovilu Zhuhai

Wendy Tuck skipper Zhuhai

Ekipa Zhuhai bo imela novega skiperja. Če smo natančni, skiperko. Po odstopu skiperja Nicka Leggatta so se odločili, da ga na vodilni poziciji začasno zamenja Wendy Tuck. Ekipo bo vodila od avstralskega Whitesundaysa do kitajskega mesta Sanya (6. etapa). V 7. etapi regate bodo zapluli proti Filipinom, kjer jih čaka postanek v zalivu Subic. Nato se bodo v 8. etapi obrnili nazaj proti Kitajski in zapluli v domači Zhuhai ter v 9. etapi do mesta Qingdao. Kdo bo stalni skiper na plovilu, se bodo odločili kasneje.

Wendy Tuck je izkušena jadralka. Do sedaj je preplula že več kot 170.000 nmi. Je prva ženska, ki je osvojila prvo mesto na regati, ki vodi okrog sveta. V letu 2018 je bila v zmagovalni ekipi regate Clipper, kjer je v cilju zmagoslavno dvignila trofejo.

Ekipe so začele etapo pred eno uro. Plujejo v šibkih vetrovih in dosegajo hitrost plovbe okrog 6 vozlov. Plujejo proti severovzhodu, kjer bodo zapluli v Salomonovo morje. Ko ga bodo prepluli, pa jih bodo čakala že prva kontrolna vrata, kjer se bodo delile prve točke na etapi. Trenutno je v vodstvu ekipa Imagine Your Korea, na zadnjem pa pluje WTC Logistic s 4 nmi zaostanka.

Ponedeljek, 20.1.2020 13:00

Začenja se šesta etapa regate Clipper. Ekipe bodo iz avstralskega mesta Whitesundays zaplula proti severu, proti kitajskemu mestu Sanya. Za ekipe bo to ena izmed najbolj zanimivih etap. Čaka jih 6300 nmi plovbe, prečkanje ekvatorja, plovba preko območja Doldrums, jadranje mimo koralnih grebenov in zelo gost pomorski promet pred ciljem na Kitajskem.

Včeraj ob 12.00 uri po lokalnem času je vseh enajst jadrnic izplulo iz idiličnega pristanišča Whitesundays na vzhodu Avstralije. Ker se vzhodno od celine razprostira Veliki koralni greben, plujejo s pomočjo motorjev. Ko bodo prepluli greben in zapluli globlje v Koralno morje, jih čaka start regate. V torek ob 16.00 uri po lokalnem času (6:00 UTC) bodo etapo začeli s tako imenovanim startom Le Mans.

Zaradi težkih pogojev na etapi bodo imele vse ekipe na krovu desalinator za pridelavo pitne vode. Za rezervo bodo dobile vse enako količino pitne vode.

Etapo bomo v celoti spremljali na naši spletni strani.

Komentarji