Pomoč na morju EmergenSea

Zagotovite si brezskrbne počitnice.

Ste se kdaj vprašali, kaj ko odpove motor na plovilu, nam zmanjka goriva, nam v plovilo začne vdirati voda, se strga sidrna veriga, ali se zgodi najhuje in nas vrže na obalo?

Obstaja služba, ki nam bo pomagala v vseh teh primerih in tudi drugih nezgodah, ki se nam lahko pripetijo na morju.

Na hrvaškem nekomercialne službe za pomoč (Luške kapitanije, pomorska policija, obalna straža ...) opravljajo pomoč na morju le še v primerih, ko je ogroženo življenje. V vseh drugih primerih vas bo reševalo komercialno podjetje za reševanje. Zavedati pa se moramo, da so reševanja na morju lahko zelo draga. Zato si je pred odhodom na plovbo pametno zagotoviti, da se izognemo dragi pomoči in da si zagotovimo dodatno varnost, ko gre nekaj narobe.

EmergenSea je služba za pomoč na morju. Njihove baze se nahajajo po celotnem Jadranu, tako na vzhodni kot tudi na zahodni obali. V Sredozemlju pokrivajo celotno zahodno obalo Italije in otoka Sardinijo in Sicilijo.

Kako deluje pomoč na morju?

Pomoč na morju EmergenSea

Kot smo že omenili, državne službe za pomoč opravljajo le še reševanje v primeru, da so na plovilu ogrožena življenja. Za druge nezgode aktivirajo komercialno službo. Ko opravite nujen klic preko kanala VHF 16, bodo kontaktirali službo EmergenSea. Le-ta bo na vašo lokacijo poslala svoje hitro plovilo iz baze, ki bo najbliže vaši lokaciji. Glede na to, da ima podjetje EmergenSea svoje baze vse od Portoroža v Sloveniji do Tivata v Črni gori, lahko do vaše lokacije priplujejo v zelo kratkem času. V vseh njihovih posadkah so izkušeni morjeplovci in reševalci. Poleg samega reševanja znajo popraviti tudi manjše okvare na motorju, vžgati motor, če smo izpraznili akumulatorje, odrezati vrvi, ki so se nam med plovbo zavile v propeler in še marsikaj drugega. Če potrebujemo njihovo pomoč, jih lahko pokličemo tudi preko mobilnega telefona na številko +385 996 112 112, kjer so nam na voljo 24 ur dnevno. Z letošnjim letom so svojo dostopnost povečali še z mobilno aplikacijo, s katero lahko z dvema klikoma pokličete na pomoč in ne zgubljate dragocenega časa.

Članstvo v klubu Emergensea

Pomoč na morju EmergenSea

Pomoč na morju deluje podobno, kot smo vajeni pomoči na cesti. Včlanimo se v Mrežo pomoči na morju EmergenSea in že lahko uporabljamo njihove storitve. V letno članarino je vključena določena količina pomoči, ki jo lahko izkoristimo brez dodatnega plačila. Letni strošek je odvisen od paketa, za katerega se odločimo in velikosti našega plovila. Najcenejše članstvo za obdobje enega leta znaša le 36 EUR, najdražje pa le 220 EUR. Za plovilo veliko med 8 in 11 m bomo letno odšteli 120 EUR. 

Zagotovi si brezskrbno plovbo

Več o pomoči na morju Emergensea: Emergensea.net

Včlani se: Postani član Emergensea