Letošnja sezona v razredu RC44 se bo pričela v turkiznih vodah Britanskih deviških otokov.

Prvi dogodek v letošnji sezoni se bo pričel 12. februarja. Devet izmed štirinajstih ekip se bo pomerilo na otvoritvenem dogodku, ki bo potekal vse do 16.2.2014.

Ekipe se bodo najprej pomerile v dvobojevanju, kjer lahko jadrnico krmari lastnik ekipe ali pa profesionalni skipper. Preostale štiri dni bodo ekipe tekmovale v flotnem jadranju. V petek bo potekala daljša regata, ki se bo zaključila z krožno plovbo okrog otoka, ki meri 25 navtičnih milj. Običajni vetrovni pogoji v območju Virgin Gorda so 15 do 20 vozlov severovzhodnega vetra. To so idealni pogoji za to monotipno floto.

Tudi letos se bo regate udeležila ekipa Team Aqua, ki bo branila svoj že drugi naslov. V lanskem letu so zmagali v flotnem in v dvobojevanju. Razburljive regate napovedujejo tudi v ruski ekipi Synergy. V lanskem letu so v obeh kategorijah zasedli drugo mesto in za letos napovedujejo napad na prvo. Russell Coutts bo tudi letos za krmilom ruske jadrnice Nika, na kateri jadrajo številni slovenski jadralci. Za regato na Costi Smeraldi je povedal: »Regata, ki jo organizira Yacht Club Costa Smeralda, bo spektakularna. Flota jadrnic je izjemno izenačena. Veselim se začetka nove sezone in jadranja na jadrnici Nika.«